Familia

Trimis la data: 2009-01-20
Materia: Psihologie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 8.94 / 10
Downloads: 14
Autor: Azuzephre
Dimensiune: 6kb
Voturi: 103
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Familia:Un concept care are la baza unicitatea in ceea ce-I priveste pe indivizii rasei umane sustine ca fiecare dintre noi este altfel dintru-un anumit punct de vedere.Ca pana si gemenii identici ajung in timp sa aiba trasaturi specifice.Familia
Toate aceste deosebiri sau asemanari intre oameni duc intr-o ultima instanta la conflicte sau tolerante intre caractere.In cadrul familiei,relatiile ce stau la baza intemeierii ar trebui ,teoretic,sa fie de toleranta.Astfel familia a devenit treptat,nucleul societatii,o reuniune a varstelor ,sau poate un conflict al generatiilor.

Cert e ca reprezinta in viata fiecarui individ un lucru esential,poate cel mai esential in educatia si viitorul acestuia.Totodata ,familia ca lucru vital devine o tema din ce in ce mai abordata in opere literare diferite.Lev Tolstoi ,de pilda, isi incepe romanul « Anna Karenina » spunand ca « toate familiile fericite seamana una cu alta,dar fiecare familie nefericita este nefericita in felul ei ».

Privind lucrurile din aceasta perspectiva putem sa ne pronuntam in ceea ce priveste tangentele dintre oameni,impactul pe care il au personalitati puternice una asupra alteia si cand intr-adevar ar trebui sa se ajunga la o uniune spirituala.

In mod banal,fericirea la oameni se manifesta la fel,de aici si felul asemanator in care intr-o familie exprimarea sentimentelor pozitive urmeaza cam acelasi tipar.Asta si pentru ca in profunzimea mintii umane ,noi suntem inca niste fiinte primitive care in mod necontrolat ,incearca sa simuleze,sa redea ceea ce simt.

Imposibilitatea de autoeducare devine si mai iremediabila in momentul in care apare o alta personalitate in joc.Aceasta uniune are efecte negative sau pozitive in functie de cat de mare este capacitatea e autocontrol,egoismul respectiv altruismul fiecaruia.

Data fiind si varietatea de caractere ,partea negativa poate fi redata cu mai multa usurinta putand exista mai multe versiuni ale aceleaiasi situatii.De aceea ,intr-o familie « nefericirile » sunt altele,fiecare fiind influentata atat de factorii prezentati mai sus cat si de interventii din exterior.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.