Farmacologie - diabet

Trimis la data: 2007-10-30 Materia: Medicina Nivel: Gimnaziu Pagini: 16 Nota: / 10 Downloads: 1838
Autor: Victor Turcanu Dimensiune: 46kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pacientua la internare (17.10.2007) prezenta următoarele acuze:
• xerostomie
• cefalee intensitate moderată
• astenie generală
• dureri în muşchii membrelor inferioare
• parestezii în membrele inferioare
• periodic dureri in regiunea hipocondrului drept
• meteorism
La momentul curaţiei pacienta (17.10) prezenta următoarele acuze: cefalee de intensitate slabă, dureri şi parestezii în membrele inferioare.

Istoricul actualei boli ( anamnesis morbi )

Pacienta se consideră bolnavă de diabet timp de 4 ani(anul 2003), când pentru prima dată s-a depistat hiperglicemia (glucoza – 5.7 mmol/l). Pacienta nu prezenta nici o acuză de tipul : polidipsie, poliurie, polifagie. Pierdere in greutate nu s-a inregistrat. A fost prescrisă insulinoterapia. Dupa urmarea unui tratament cu insulină, nivelul gilcemiei constituia 5,0 mmol/l.
Anual, pacientua urma examenul medical profilactic unde solicita şi explorarea glicemiei sangvine. Episoade de hiperglicemie nu s-au depistat.
Pacienta a fost investigata si a fost stabilit diagnosticul : Diabet zaharat tip II forma gravă. Pacienta a urmat tratament în staţionar timp de 1,5 luni.

Tratamentul primit

Schema de tratament urmată timp de ultimii ani :
Din 2003-2007 a urmat insulină Humulin : 8:00 – 20 UA + 19:00 – 10 UA ( în total – 30 UA ).
Din anul 2007 a urmat Protofan : 8:00 – 20 UA + 12:00 – 10 UA + 20:00 – 10 UA ( în total – 40 U.A.)

În prezent s-a internat cu scop de investigaţii şi corecţia tratamentului administrat, cât şi pentru obţine documentaţia necesară pentru a fi prezentată la comisia de expertiză medicală a vitalităţii.
4.Istoricul vieţii bolnavei ( anamnesis vitae )

a) Date biografice
Este al doilea copil în familie. Şi-a început studiile la vîrsta de 7 ani. În copilărie a corespuns grupului de vârstă conform dezvoltării fizice. Alimentaţia – suficientă în cantitate, la domiciliu de 3 ori pe zi. Este căsătorită, mamă a 2 copii.

b) Antecedente patologice
Boli sexual-transmisibile – neagă. Contact cu bolnavi de tuberculoză – neagă.

d) Antecedente eredo-colaterale
Din spusele pacientului mama sa a fost bolnavă de diabet. Copii sunt sănătoşi.

e) Anamneza alergologică
Alergie la medicamente, vaccinuri, alimente, polen, alţi alergeni neagă.

f) Deprinderi dăunătoare
Nu fumează, nu consumă alcool sau droguri. Nu consumă cafea sau ceai tare în cantităţi mari.

DATE OBIECTIVE
STAREA PREZENTĂ A BOLNAVEI ( STATUS PRAESENS )

1.Inspecţia generală
Starea generală a bolnavei este satisfăcătoare; conştiinţa clară. Poziţia bolnavei în pat este activă; expresia feţei obişnuită. Tip constituţional normostenic ( unghiul epigastral < 90° ); dezvoltarea fizică normală. Tegumentele – curate, de culoare roz-pală. Se determină rubeoza facială. Umiditatea şi turgorul pielii normale. Părul – cu luciul păstrat, unghiile normale, cu luciul păstrat, puls capilar nu se determină.

Ţesutul celulo-adipos subcutanat dezvoltat normal (grosimea plicii -3 cm. In spatiul inghinal). Capul este proporţional, puncte dureroase nu se determină. Gâtul este proporţional. Glanda tiroidă vizual şi palpator nu se deterimnă, pulsaţia venelor jugulare nu se determină. Ganglionii limfatici ( sternocleidomastoidieni, supraclaviculari, infraclaviculari, axilari ) palpator nu se determină, sînt nedureroşi. Muşchii sînt bine dezvoltaţi, tonusul este normal, puterea muşchilor normală, senzaţii dureroase lipsesc. Ţesutul osos – oasele sînt proporţionale, fără deformaţii, percutor puncte dureroase nu se determină. În articulaţii mobilitatea deplină, fără dureri; deformaţii, crepitaţii nu se determină.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.