Fascinatia lecturii

Trimis la data: 2016-07-23
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 9.31 / 10
Downloads: 0
Autor: andra.teodora
Dimensiune: 8kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Fascinatia lecturii" este un referat despre cum a influentat lectura viata oamenilor, precum si felurile in care aceasta a fost dezvoltata de-a lungul timpului.
Lectura, este cel mai vast, eficient si atragator mod de a ne imbogati cunostintele si de a ne transpune intr-o lume cu totul si cu totul fascinanta,indiferent de circumstantele acesteia. "A citi" inseamna a explora ceva nou, ceva inedit, care aduce in discutie noi concepte.

Nenumarati autori de opere au scris, la randul lor,despre trairile deosebite care le-au fost provocate de catre lectura. Octavian Paler, in opera "Viata pe un peron", spunea: "Imi ramaneau doar cartile. (...) Daca mi le-ar fi luat cineva, daca mi-ar fi facut curatenie in camera si mi-ar fi scos cartile, mi-ar fi fost ingrozitor de frig". Cartile reprezinta pentru narator viata insasi. Erau o dependenta benefica, ce crestea progresiv, pe masura ce el procura mai multe carti. Fiecare autor isi pune amprenta originala asupra lucrerilor sale si devine o adevarata placere sa descoperi fiecare nuanta a scrierilor de diverse forme, genuri si specii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.