Fat-Frumos din lacrima - rezumat

Trimis la data: 2014-01-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.36 / 10
Downloads: 1
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 17kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Acum foarte mult timp exista un rege intunecat si o regina zambitoare.Timp de cincizeci de ani, regele se lupta cu un vecin de-al sau.Dupa ce el murise,sotia lui merse in fata unei icoane de argint in fata unei bolte sa se inchine in fata ei.Dupa 9 luni ea aduse pe lume un baiat cu numele de Fat-Frumos din lacrima.Feciorul crescu si pleca sa lupte pentru regatul tatalui sau.El merse tot merse cu buzduganul lui pana ajunse la un castel.
Cand intra in castel se intalni cu vecinul regelui si discutara.In sat se tot auzea de o anumita Mama-a Padurilor.Dinspre miazanoapte se auzea cum vine ea,i-ar pastorasul isi ia buzduganul si merge sa o infrunte.Cum venea vuind el o lua de mijloc si o arunca cat colo,intr-o piua mare de piatra.Mama-Padurilor scapa de lanturi si o lua la fuga peste dealuri.Fat-Frumos se ospata si pleca dupa urma lasata de piua pana ce ajunse la o casa alba si frumoasa.

Pe prispa statea o fata frumoasa.Fata il zari pe printisor si il chema sa il cunoasca.El se indragosti peste cap de ea si hotarira sa fuga de la casa Mamei-Padurilor.Mama se intoarse si i-a spus feciorului ca a scapat de lanturi si ca vrea sa lupte.Fata i-a spus pastorului ce ii da putere Mamei-Padurilor.Fat-Frumos a baut putere si Mama-Padurilor a baut apa,asa a invins-o pe Mama-Padurilor.Apoi el duse fata imparatului.El si imparatul planuisera sa rapeasca fata Genarului.Pe drum se intalni chiar cu fata Genarului intr-un castel minunat.

Un cal ii spune Genarului ca fata lui a fost rapita de Fat-frumos din lacrima.Dupa ce-si recupera fata,Genarul pleca, dar Fat-Frumos stia drumul spre castel asa ca se reintoarce si o gaseste pe fata singura si pleaca cu ea noaptea.Genarul se intoace dupa fata si il azvarle pe fecior cat colo spre norii negri,de ramane cenusa din el.Din cenusa lui Fat-Frumos s-a facut un izvor.Domnul si Sf.Petrea il facusera pe print la loc om.El merse iarasi la castelul Genarului sa rapeasca fata.

Cand ajunge la fereastra fetei, vede ca plange dar cand l-a vazut pe Fat-Frumos ea se lumina.Ei doi planuira sa ia un cal de-al imparatului si sa fuga,si ca sa nu-l vada Genarul pe Fat-Frumos,fata l-a transformat intr-o floare rosie.Fat-Frumos ajuta cateva animale sa ajunga in mare sau sa scape de soarele dogoritor.El ajunse la un bordei urat si murdar.Pe prispa statea o baba batrana si zbarcita.El ii spuse ca a venit sa-I duca la pascut iepele.

Manca ce-I daduse baba si pleca cu iepele la pascut.El a pierdut caii dar i-a adus inapoi Regele Racilor si al tantarilor.Ajuns acasa la baba, el a crezut ca era moarta ca nu se misca,dar ajutorul ei i-a spus ca doarme adanc.Se implinise anul lui Fat-Frumos asa ca baba i-a dat un cal.El se urca pe cal,isi lua buzduganul si pleca.Ajunse intr-o padure unde-l astepta fata Genarului.Fata-i spuse feciorului ca o arde spatele asa ca sa arunce peria,cutea si naframa.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.