Fauna - vegetatia municipiului Pitesti

Trimis la data: 2009-05-27 Materia: Geografie Nivel: Liceu Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 1034
Autor: Ovidiu Dimensiune: 8kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
La Pitesti predomina vegetatia caracteristica dealurilor din Piemontul Getic.Pe terenul urban si periurban se dezvolta vegetatia de padure colinara, vegetatia de silvostepa , iar ca tip azonal, vegetatia de lunca.Teritoriul Pitestiului si al comunelor suburbane este populat de animale specifice zonei de interferenta a faunei central-europene de padure,est europene de stepa si sudice.Majoritatea animalelor din fauna terestra apartine biotopului de padure colinara si, mai in mica masura, biotopului de silvostepa.

In padurile din perimetrul municipiului pot fi intalnite exemplare obisnuite ale faunei din tara noastra, unele de interes cinegetic.Dintre acestea notam: carnivore din familia Canidelupul(Canis lupus), vulpea (Vulpes vulpes), carnivore din familia Mustelide- viezurele sau bursucul(Meles meles), jderul(Martes martes), dihorul comun(Mustela-Putorius putorius), nevastuica (Mustela nivalis), erbivore- caprioara sau capriorul (Capreolus capreolus);erbivore din familia Suide (nerumegatoare)–mistretul (Sus scrofa);rozatoare din familia Leporide- iepurele(Lepus europaeus),diferiti soareci si sobolani(muride si microtide).

In padurea Trivale sunt admirate numeroase specii de veverite(Sciurus vulgaris).Nu lipsesc animalele insectivore ca:ariciul(Erinaceus eupropaeus roumanicus), cartita(Talpa europaea), chitoranii sau chitanii(Sores araneus).Pe intuneric isi fac aparitia liliecii(Vespertilio murimus). In zona mai traiesc:diferite broaste(Rana esculenta), inclusiv broasca rosie de padure(Rana dalmatina),reptile (serpi,soparle,gusteri),broasca testoasa de apa(Emys orbicularis), broasca testoasa de uscat(Testudo), rame, paienjeni, gasteropode,etc.

Numeroase pasari,unele cantatoare , se gasesc in padurile, parcurile, spatiile verzi, gradinile, curtile din zona municipiului, asa cum sunt cucul(Cuculus canorus), pupaza(Upupa epops), grangurul (Oriolusoriolus), graurul(Sturnus vulgaris), mierla(Turdus
merula),privighetoarea(Luscinia megarphynchos brehm), ciocarlia(Alauda arvensis), gugustiucul(Streptopelia decaocto
Friv.),turturica(Streptopelia turtur), cinteza(Fringilla coelebs),mugurarul(Pyrrula pyrrula).

Notam si prezenta altor pasari: randunica(Hirundo rustica),vrabia(Passer domescicus),ciocanitoarea pestrita(Dendrocopus major) , gaita (Garrulus glandarius) , presura(Embriza),Pitulicea (Troglodytes troglodytes),pitigoiul(Parus major),codobatura(Motacilla alba) al carei nume s-a pastrat din latinescul “codabattula”, ca de altfel si la alte pasari:corbul(Corvus corax),cioara,bufnita(Bubo-bubo),huhorezul(Strix aluco),uliul(Accipiter),soimul(Falco),pasari cautate de vanatori- sitarul(Scolopax rusticola) si porumbelul salbatic(Columba) etc.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.