Fecioara Maria

Trimis la data: 2015-04-22
Materia: Religie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: cristinaalexandra22
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Credinta a fost mereu un lucru present in viata oamenilor.Una din cele mai emblematice figure din istoara credintei a fost Fecioara Maria.Nascuta din doi amaneni simpliu Ioachim si Ana a devenit prin putere divina mama Mantuitirului Iisus Hristos.
Desi in tipul logodnei cu Iosif din Nazaret era insrcinata a ramas fecioara petru ca sarcina era una divina. Venerarea Mariei ca fecioara joaca un rol important deopotriva in bisericile ortodoxe, cea catolica, cea anglicana si cele orientale. Un numar foarte mare de biserici si catedrale ii poarta numele, inclusiv spre exemplu 70% din catedralele franceze.
Principala sarbatoare a Mariei este la 15 august ("Sfanta Maria Mare"), sarbatoare care se numeste oficial in biserica romano-catolica "Ridicarea la Ceruri a Fecioarei Maria", iar in bisericile ortodoxe "Adormirea Maicii Domnului". Recent biserica anglicana a introdus "Sarbatorirea Binecuvantatei Fecioare Maria" pe aceeasi data.
In plus, toate aceste biserici sarbatoresc Nasterea Maicii Domnului("Sfanta Maria Mica"), pe 8 septembrie, iar pe 12 septembrie, in Biserica romano-catolica se sarbatoreste Sfantul Nume al Mariei (aluzie la respectul datorat Maicii Sfinte si increderea in puterea invocarii respectuoase a acestui Nume, ca semn de binecuvantare si tarie in fata ispitelor).

Pe 25 martie biserica catolica si cele ortodoxe sarbatoresc Buna-Vestire, in timp ce cea anglicana sarbatoreste Ridicarea Sa la Ceruri.
Bisericile ortodoxe, greco- si romano-catolice sarbatoresc Intrarea in Biserica a Maicii Domnului (sau Aducerea Maicii Domnului la Templu, cand Sf. Maria avea trei ani) pe 21 noiembrie. In calendarul popular sarbatoarea se numeste Ovidenie.

Biserica catolica mai sarbatoreste Neprihanita Zamislire a Preasfintei Fecioare Maria pe 8 decembrie si, dupa Conciliul al Doilea de la Vatican, a schimbat denumirea sarbatorii de 1 ianuarie din Taierea imprejur inSolemnitatea Sfintei Fecioare Maria, Maica lui Dumnezeu, Regina pacii.
In Evul Mediu, in unele regiuni ale Europei de vest Adormirea si Ridicarea la Ceruri se sarbatorea in ianuarie si februarie.
Biserica anglicana mai sarbatoreste Purificarea Sfintei Fecioare Maria pe 2 februarie.Bisericile ortodoxe si cele greco-catolice mai sarbatoresc:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.