Fenomene care influenteaza comunicarea politica

Trimis la data: 2014-12-06 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 14 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Amalia_B Dimensiune: 28kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
A devenit aproape un truism faptul ca omenirea a intrat incepand cu sfarAsitul acestui secol intr-o noua epoca de dezvoltare, Asi anume, epoca informayionala, epoca in care mass-media joaca un deosebit rol, epoca in care principala resursa este informayia, materia prima a comunicarii.
Privind procesul de comunicare ca o interacyiune, cunoscandu-i elementele, analizand Asi inyelegand tipurile de comunicare vom inyelege mai bine sintagma, tot mai des utilizata in ultima vreme, de "comunicare politica". Inyelegerea acestei sintagme necesita insa, pe langa cunoaAsterea elementelor specifice oricarui tip de comunicare, Asi analiza altor elemente cum ar fi:

Opinia publica reprezinta un concept greu de definit datorita complexitayii sale. De-a lungul timpului au fost emise numeroase definiyii: "O teorie a opiniilor, care, normal, trebuie sa ia naAstere in acelaAsi timp in psihologie Asi sociologie, va trebui sa porneasca de la trei puncte de plecare: opiniile in individ, in societate Asi in corpul social. Se va vedea ca acesta convergenya se stabileAste prin dualitatea cu adevarat indestructibila a persoanei Asi a societayii, a carei esenya este constituita tocmai din valoarea vizata de opinii".

Pentru Angelusz Robert opinia publica reprezinta "un sistem de fenomene obiectivate, cu o structura complicata, care, el insuAsi se incadreaza ca parte, ca substructura in totalitatea sociala Asi, ca urmare a locului ce-l ocupa, precum Asi a funcyiilor sale, este un fenomen constituit de catre reyeaua deosebit de complicata a comunicayiilor".Sociologii francezi Jean Cazeneuve Asi David Victoroff inyeleg prin opinie publica judecata colectiva exprimata asupra unui fapt sau a unei probleme de catre o societate, judecata bazata pe interacyiunea dintre indivizi Asi diferite grupuri, judecata care nu se bazeaza pe o cunoaAstere Astiinyifica a lucrurilor ci, pur Asi simplu pe un sentiment vag pe care unii oameni il au asupra realitayii.

Opinia publica se dezvolta ca o forya particulara. Acolo interesele sunt puternice, situayiile complexe, oamenii direct afectayi de consecinyele anumitor mesaje care atrag diverse acyiuni.
Formarea opiniei publice se realizeaza prin oferirea simultana a aceloraAsi Astiri unui public larg, prin oferirea acelui public a unor interese comune care sa le motiveze gandirea Asi acyiunea.
In calitate de fenomen colectiv poate avea distribuyii sau structuri diferite: o structura omogena (opinie unanima, consens), o structura polarizata (curente opuse numai intr-un anumit moment), o structura in care se disting o opinie majoritara Asi o alta minoritara.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.