Fenomene termice

Trimis la data: 2006-06-11 Materia: Fizica Nivel: Gimnaziu Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 12881
Autor: Merceanu Ionel Dimensiune: 13kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Fenomene termice - Difuzia. Fenomenul de patrundere a moleculelor unui corp prinre moleculele altui corp, fara interventia unei forte exterioare se numeste difuzie. Fenomene termice

Fenomene termice
2)Calorimetrie
2.1 Temperatura

Proprietatii unui corp de a avea o anumita stare de incalzire i se asociaza marimea fizica scalara numita temperatura. Temperatura este o marime fizica de stare.

Unitati de masura : - Kelvin(K)
- Celsius(©C) T(K)=t(©C)+273,15
- Fahrenheit(©F)
Instrumente de masura pentru temperatura: termometrul.

2.2 Caldura.
Trecerea unui corp dintr-o stare de incalzire in alta stare de incalzire, in urma contactului termic cu un alt corp este caracterizata de marimea fizica numita caldura(Q).
Unitate de masura : joule(J)

2.3 Conductoare si izolatoare
Un corp care interactioneaza foarte incet cu mediul exterior se numeste isolator termic.

2.4 Calorimetrul
Un invelis (perete) care nu permite corpurilor din interior sa interactioneze termic cu exteriorul, este un izolator perfect. In realitate nu exista un izolator perfect. O foarte buna izolare termica se poate realize cu ajutorul calorimetrului.

Daca in calorimetru se introduc doua corpuri cu temperaturi diferite, in procesul de realizare a echilibrului termic, caldura cedata(Qced)de corpul cu temperatura mai mare este egala cu caldura absorbita(Qabs)de corpul cu temperatura mai mica. Ecuatia calorimetrica Qced=Qabs. Calorimetria este capitolul fizicii care se ocupa cu studiul caldurii primite sau cedate de un corp.

2.4.1 Coeficienti calorici
Coeficientii calorici sunt marimi fizice care stabilesc legatura dintre caldura primita(cedata) de un corp si variatia temperaturii lui.

2.4.2 Caldura specifica
Caldura specifica (c) este marimea fizica numeric egala cu caldura necesara pentru a varia temperatura unitatii de masa dintr-un corp cu un grad.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.