Finantarea intreprinderii prin emisiunea de actiuni

Trimis la data: 2013-10-04
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 7.10 / 10
Downloads: 1
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Firmele isi pot satisface nevoile de resurse pe termen lung alegand calea emisiunii de actiuni. In cazul firmelor mari acestea se orienteaza catre piata primara de capital in timp ce firmele mici incearca sa se finanteze prin vanzarea de actiuni persoanelor fizice dispuse sa "intre" in afacerea respectiva.
Firmele mari intra in general pe piata primara de capital prin intermediul bancilor de investitii care se ocupa de aranjamentele necesare si apoi de vanzarea propriu zisa a titlurilor pe piata.
Conceptul de capital se refera, din punct de vedere economic - la bogatia care creeaza bogatie, contabil - la capitalul social al unei firme, poate insemna activele fizice ale firmei sau poate viza instrumente financiare pe temrne lung, cum sunt: obligatiunile, actiunile preferentiale sau actiunile obisnuite.

Banca de investitii (BI) (investment banking firm) este un intermediar financiar angajat in procesul de mobilizare a fondurilor pe termen lung, clientii sai fiind firme sau guvernul, prin vanzarea de titluri financiare investitorilor.Aproape toate emisiunile de actiuni incep cu o discutie intre managementul firmei emitente si BI. Negocierile incep imediat dupa ce managementul a luat o decizie in privinta marimii Discutiile initiale

Discutiile initiale - care mai sunt numite discutii ce preceda angajamentul ferm (preunderwriting conferences) - servesc la stabilirea sumei a carei atragere este urmarita, a tipului titlurilor si a altor caracteristici specifice emisiunii. Importanta acestei faze deriva din foarte buna cunoastere a pietei de capital pe care o are BI si care ii permita sa evalueaze in ce masura piata poate satisface respectiva cerere de fonduri.

In cazul unei emisiuni de obligatiuni, la aceasta faza, BI poate oferi o aproximare destul de exacta a ratei dobanzii si pretului la care se va face emisiunea. In cazul emisiunii de actiuni, BI va aproxima in cadrul acestei faze numarul de actiuni care vor fi emise, pretul pe actiune, comisionele de intermediere (underwrites' fees) precum si alte conditii specifice emisiunii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.