Finantarea pe termen lung

Trimis la data: 2014-05-06 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: alexandra_16d Dimensiune: 31kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Autofinantarea este un procedeu de finantare foarte raspandit si presupune ca intreprinderea sa isi asigure dezvoltarea cu forte proprii folosind drept surse de finantare o parte din profitul obtinut in exercitiul expirat si fondul de amortizare. Autofinantarea presupune doua aspecte:capacitatea de autofinantare costul beneficiilor reinvestite. Capacitatea de autofinantare (CAF) a agentului economic reprezinta un surplus monetar care se obtine ca rezultat al tuturor operatiilor de incasari si plati efectuate de un agent economic intr-o perioada de timp avand in vedere si incidenta fiscala. Pentru determinarea capacitatii de autofinantare trebuie avute in vedere atat variabilele economice cat si cele financiare.

Cresterea de capital prin aporturi noi de numerar capitalul unei societati pe actiuni este divizat in parti egale concretizate in actiuni a caror valoare nominala este egala cu suma capitalului adus de actionari raportata la numarul actiunilor emise.
Suplimentarea sau cresterea capitalului social prin emisiunea de noi actiuni si punerea lor in vanzare antreneaza un nou aport de capital, capitalul suplimentat fiind egal cu numarul de actiuni emise inmultit cu pretul de emisiune. Sub aspectul valorii scriptice, actiunile pot fi de doua feluri:

- cu valoare nominala inscrisa pe formular. Valoarea nominala este suma minima pe care trebuie s-o deburseze un actionar. Sub acest pret societatea comerciala nu poate vinde actiunile, ca un mijloc de a asigura protectia actionarilor. Valoarea nominala reprezinta minimul cu care se poate vinde o actiune si totodata maximul cu care poate spori capitalul social. De exemplu, o actiune are valoare nominala de 5o lei si o valoare bursiera de 62 lei. Cumpararea unei actiuni de un actionar aduce un capital social de 50 si un capital variabil de 12.

u nici un fel de valoare. Cu prilejul negocierii se stabileste valoarea lor si toata suma se mobilizeaza la capitalul social. Valoarea actiunii este aceea care se obtine prin vanzare-cumparare. Poate fi valoare bursiera, pentru societatile cotate la bursa, sau valoare contabila pentru actiuni necotate. Cursul acestor actiuni poate fluctua, fie in functie de rezultatele financiare ale societatii, fie in functie de factori subiectivi.Pretul de emisiune trebuie sa fie mai mic decat cursul vechilor actiuni (pentru a putea fi plasate) si mai mare decat valoarea nominala (pentru a proteja vechii actionari si a obtine fonduri suplimentare pentru capitalul social).

Cresterea de capital prin noi aporturi de numerar se poate realiza prin doua metode, fie se procedeaza la cresterea valorii nominale a vechilor actiuni pastrandu-se nemodificat numarul actiunilor, fie se emit noi actiuni cu aceiasi valoare nominala ca si a vechilor actiuni.
Cresterea valorii nominale a vechilor actiuni presupune apelul la actionarii existenti si acordul lor de a suplini cu fonduri capitalul social. Este un procedeu greu de realizat, pe de o parte datorita dispersiei actionarilor pe teritoriu, pe de alta parte datorita necesitatii convingerii lor sa aduca noi capitaluri.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.