Finantarea unei investitii pe termen lung

Trimis la data: 2014-08-17 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Cristina_P Dimensiune: 28kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Firmele mari intra in general pe piata primara de capital prin intermediul bancilor de investitii care se ocupa de aranjamentele necesare si apoi de vanzarea propriu zisa a titlurilor pe piata.
Conceptul de capital se refera, din punct de vedere economic - la bogatia care creeaza bogatie, contabil - la capitalul social al unei firme, poate insemna activele fizice ale firmei sau poate viza instrumente financiare pe temrne lung, cum sunt: obligatiunile, actiunile preferentiale sau actiunile obisnuite.

Discutiile initiale - care mai sunt numite discutii ce preceda angajamentul ferm (preunderwriting conferences) - servesc la stabilirea sumei a carei atragere este urmarita, a tipului titlurilor si a altor caracteristici specifice emisiunii. Importanta acestei faze deriva din foarte buna cunoastere a pietei de capital pe care o are BI si care ii permita sa evalueaze in ce masura piata poate satisface respectiva cerere de fonduri.

In cazul unei emisiuni de obligatiuni, la aceasta faza, BI poate oferi o aproximare destul de exacta a ratei dobanzii si pretului la care se va face emisiunea. In cazul emisiunii de actiuni, BI va aproxima in cadrul acestei faze numarul de actiuni care vor fi emise, pretul pe actiune, comisionele de intermediere (underwrites' fees) precum si alte conditii specifice emisiunii.

Analiza firmei emitente
In cazul in care discutiile initiale au o evolutie favorabila si se ajunge la hotararea ca se face emisiune, BI va incepe analiza situatiei firmei emitente si va evalua titlul pe care aceasta doreste sa-l vanda pe piata.Aceasta faza are doua scopuri:primul urmareste mentinerea bunei reputatii a BI pe piata, prin asigurarea ca titlurile emise nu vor dezamagi asteptarile investitorilor al doilea urmareste culegerea de informatii care vor fi utile in momentul inregistrarii actiunilor ca Comisia Valorilor Mobiliare.

Aceasta faza implica o serie de specialisti, inclusiv contabili autorizati, care verifica contabilitatea firmei si pregatesc documentele financiare necesare. Avocatii analizeaza aspectele legale ale emisiunii si pregaresc documentele aferente. In cazul in care prin emisiune se urmareste finantarea unui proiect industrial sunt angajati ingineri care sa analizeze si sa se exprime asupra fezabilitatii proiectului. Proiectele care vizeaza resursele minerale vor fi analizate de geologi care au sarcina de a aprecia in ce masura scopurile propuse pot fi atinse. BI va analiza conditiile financiare, rezultatele exploatarii si oportunitatile viitoare ale firmei.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.