Fisa biografica a lui Mihai Eminescu:

Trimis la data: 2010-03-16
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Nicoleta_C
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pe 15 ianuarie 1850 s-a nascut in Botosani, Ipotesti, Mihai Eminescu, al saptelea copil.Intre 1858 si 1860, Eminescu a urmat clasele a III-a si a IV-a la National Hauptschule" din Cernauti.Intre 1860 si 1863 Eminescu a fost la Ober-Gymnas 15515e46p ium din Cernauti. In 1863 a plecat la Ipotesti.
In 1864 intra ca practicant la tribunalul din Botosani.
In 1865 se afla in Bucovina in gazda la profesorul se afla in Bucovina in gazda la profesorul sau Aron Pumnul, ca ingrijitor al bisericii.
La 12/24 ianuarie 1866 moare Aron Pumnul. In acel an, revista "Familia" ii publica lui Eminescu poezia "De-as avea", insa Iosif Vulcan i-a schimbat numele din Eminovici in Eminescu.

In 1868, este angajat ca sufleor in trupa lui Mihail Pascali.In anul 1869, pe intai aprilie, Eminescu infiinteaza impreuna cu alti tineri cercul literar "Orientul". Pe 11 aprilie, la Viena, Eminescu se inscrie la Facultatea de filozofie ca student extraordinar, auditor, lipsindu-i bacalaureatul, face cunostinta cu Slavici.

In 1870 il viziteaza de Anul Nou pe fostul domnitor, Alexandru Ioan Cuza. Pe 15 aprilie publica in "Convorbiri literare" din Iasi poezia "Venere si Madona", iar pe 15 august, "Epigonii". Povestea "Fat-frumos din lacrima" se tipareste in "Convorbiri literare" pe 1 si 15 noiembrie.
Pe 8 aprilie 1871, "Romania juna" si-a ales conducatorii: Slavici presedinte si Eminescu bibliotecar.

In 1872 se intalneste cu Veronica Micle la Viena dar, din cauza bolii si a lipsurilor, paraseste Viena, intorcandu-se in tara. Asigurat printr-o subventie lunara de zece galbeni, din partea "Junimii", Eminescu pleaca la Berlin. Se inscrie la Universitatea din Berlin si urmeaza cursuri din domeniul filozofiei, istoriei, economiei si dreptului.Pe 1 septembrie 1874 a fost numit director al bibliotecii centrale din Iasi. "Convorbiri literare" publica pe 1 decembrie "Imparat si proletar".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.