Fisa postului director de zbor

Trimis la data: 2014-07-01
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.84 / 10
Downloads: 0
Autor: Marinela_D
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Studii necesare:
3.1.1 Pregatirea de baza: Pilot Comandant;
3.12 Specializari/ Meserii: Type Rating
3.2 Experienta profesionala necesara postului: Instructor de Linie (LTC).
3.3 Alte cerinte:
- Cunostinte operare PC;
- Limba engleza la nivel mediu;
- Autorizare interna, delegare din partea autoritatilor competente;
Coordoneaza si supervizeaza Departamentul Dispecerat-Control Operatiuni (care include si Flight Operations Support) si Departamentul Insotitori de Bord. Stabileste standardele si practicile operationale si asigura conformitatea lor cu regulile nationale si internationale relevante si cu prevederile AOC. Publica, in cooperare cu Departamentul Dispecerat-Control Operatiuni si cu alte departamente, Manualul Operational de Zbor conform O.M. 0.2.1 Verifica O.M.-ul, se asigura ca toate prevederile legale sunt indeplinite si formuleaza amendamente in conformitate cu regulile JETRAN AIR.

Reprezinta Departamentul Operatiuni Zbor in toate problemele specifice ariei sale de activitate in raport cu celelalte departamente JETRAN AIR si/sau terti. Stabileste si opereaza un Centru Operational de Control care va fi centrul de coordonare si comunicare pentru planurile de zbor; controleaza si supravegheaza orarul operatiunilor pentru fiecare aeronava in parte. Acest lucru implica o stransa cooperare cu Departamentul de intretinere si o stricta observare a respectarii prevederilor privind timpul de munca si de odihna asa cum este prevazut

in O.M. 7, o stransa cooperare cu fiecare comandant pentru a monitoriza iregularitatile operationale (cum ar fi zboruri cu decolare prematura sau intarziata, redirectionarea unui zbor), precum si o stransa cooperare cu comandantul, cu alte departamente ale companiei si cu autoritatile relevante in ceea ce priveste eventuale incidente sau iregularitati privind securitatea. Se asigura, prin inspectii periodice, ca personalul este informat si instruit corespunzator si ca este constient de responsabilitatile sale si de relevanta acestora in raport cu operatiunea ca intreg.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.