Fisa postului financiar contabil

Trimis la data: 2014-07-11
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Andrei_T
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Evidenta contractelor de munca si actele aditionale acestora
Decizii si acte aditionale modificari salarii
Depunerea statelor de plata lunare si a platilor aferente acestora
Depunerea declaratiilor la Casa de pensii, A.J.O.F.M., C.A.S.S., Administratia finantelor publice
Evidenta primara a registrului de casa, cu urmarirea si evidentierea corecta a tuturor documentelor ce stau la baza incasarilor si platilor
Evidentierea in analitice a tuturor clientilor si furnizorilor si confruntarea la sfarsitul fiecarei luni a soldurilor, cu evidenta contabila.In cadrul acestor evidente se va ocupa de primirea la timp si verificarea documentelor de evidenta primara, urmarind inainte de inregistrare in mod deosebit, daca acestea poarta vizele de certificare de compartiment si semnaturile persoanelor autorizate.

Va respecta strict legislatia in vigoare a planului de conturi si instructiunile de aplicare a acestora in evidenta sintetica si analitica a conturilor. Va aprofunda permanent actele normative in domeniu, urmarind punerea lor in practica financiar-contabila.
Raspunde de legalitatea si corectitudinea tuturor inregistrarilor contabile privind conturile de care raspunde.

Intocmeste lunar nota contabila si efectueaza analiza componentei soldurilor propunand masuri pentru clarificare si lichidare.
Organizeaza evidenta operativa si contabila care sa permita cunoasterea imediata a componentei soldului fiecarui cont.Periodic, si dupa caz, va fi antrenat la efectuarea inventarierea gestiunii, valorificarea si punerea de acord a acestora, purtand intreaga raspundere a acestor lucrari.

Intocmeste lucrari suplimentare solicitate de seful de serviciu, sau de directorul general al societatii comerciale.
Se ingrijeste de securitatea documentelor justificative, a operatiunilor contabile, de indosarierea si arhivarea lor. Asigura confidentialitatea datelor si informatiilor referitoare la societate.
Verifica si semneaza pentru exactitatea, legalitatea si oportunitatea tuturor lucrarilor intocmite, care vor fi vizate de seful de serviciu financiar-contabil.

Raspunde: civil, material, disciplinar, contraventional sau penal de legalitatea operatiunilor patrimoniale. de realizarea sarcinilor inscrise in fisa postului, de respectarea actelor normative si a legislatiei in vigoare care se refera la lucrarile ce le executa. de exactitatea si legalitatea datelor inscrise in lucrarile ce le executa si pe care este obligat sa le semneze. Colaboreaza la intarirea disciplinei in cadrul societatii. Executa alte atributii specifice functiei date de seful direct sau reiesite din dispozitiile legale in vigoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.