Fiscalitate - studiu de caz

Trimis la data: 2004-11-28
Materia: Economie
Nivel: Liceu
Pagini: 11
Nota: 9.29 / 10
Downloads: 8681
Autor: Manu Nadia
Dimensiune: 22kb
Voturi: 425
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Societatea comerciala Amelie’s Publicity Design Srl s-a infiintat ca societate comerciala cu raspundere limitata , cu capital privat 100% cu asociat unic , functionand in conformitate cu legislatia romana aplicabila in materia societatilor comerciale . Obiectul de activitate principal al societatii este activitatea de publicitate – domeniul Publicitate ( cod CAEN 744 ) iar activitatea principala este activitatea de publicitate ( cod CAEN 7440 ).
In prezent Amelie’s Publicity Design Srl furnizeaza servicii de productie si creatie publicitara , tiparire materiale promotionale , realizarea si gestionarea de site-uri web , campanii publicitare pe web.

In urma studierii previziunii financiare facuta pentru primele 3 luni de activitate ale societatii , am ajuns la concluzia ca este de preferat ca societatea sa aibe statut de microintreprindere si sa se declare platitoare de TVA . Conditiile ca societatea sa devina microintreprindere sunt indeplinite in totalitate : capital integral romanesc , sa aibe minim un angajat si o cifra de afaceri care sa nu depaseasca

Societate este un intermediar intre furnizorii de servicii si clientii finali. Acesta este unul dintre avantajele care conduc la succesul afacerii pe piata de publicitate din Romania , intr-cat investitia facuta este minima , ea reducandu-se la suma de bani platita pentru infiintarea societatii ( 10 000 000 lei ) , cheltuielile lunare de adimistratie cuprind doar cheltuielile cu telefonia mobila si fixa , serviciile bancare , conexiunea la internet si cheltuilei cu transportul .

Intru-cat previziunea facuta este pe primele 3 luni de activitate ale firmei iar legea permite angajarea de personal la 3 luni dupa inceperea activitatii , nu s-au luat in calcul cheltuielile salariale pentru un angajat .

Societatea practica un adaos comercial de maxim 30 % iar preturile practicate se afla la media celor existente pe piata .
Fiind agentie de publicitate , societatea se bucura de reduceri acordate in general de furnizorii din domeniu publicitar intru-cat acestia prefera sa lucreze direct cu o agentie de publicitate ( care la randul ei negociaza direct cu clientul si suporta consecintele si remediaza situatia in cazul in care acesta este nemultumit ) decat cu clientii directi .

]ESTIMAREA VENITURILOR lunare si a CHELTUIELILOR pentru serviciile furnizate/prestate

Veniturile obtinute in urma serviciilor prestate si furnizate de societate :

- Realizarea/ gestionare de site-uri
Valoare site : 400 €
Numar mediu de site-uri realizate lunar : 3
V= 400 € * 3 = 1200 €

- Tiparire materiale promotionale
1. Fluturasi
1.1. Model : format 99x210 cm , tipar 4+4 policromie , material folosit: hartie dubla cretata 90g/mp
Tiraj : 1000 buc
Valoare : 0.1919 € / buc
Numar mediu de comenzi lunare : 3
V = 1000 buc * 0.1919 € / buc *3 = 190€ *3 = 570 €
Tiraj : 3000 buc
Valoare : 0.0658€ / buc
Numar mediu de comenzi lunare : 2
V= 3000 buc * 0.0658€ / buc *2 = 198€ * 2 = 396 €
Tiraj : 5000 buc
Valoare : 0.0405€ / buc
Numar mediu de comenzi lunare : 2
V= 0.0405€ / buc * 5000 buc *2 = 202 € *2=405€
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.