Fiscalitate internationala

Trimis la data: 2014-07-20 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 144 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Valentin_T Dimensiune: 263kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Analiza coordonatelor teoretice ale politicii economice, identificarea variabilelor, modelelor, obiectivelor si instrumentelor politicii economice, strategiile de stabilizare, de asigurare a echilibrelor economice, de asigurare a cresterii economice si bunastarii, rolul modelarii in politica economica sunt principalele elemente ce isi pun amprenta asupra componentelor politicii economice, respectiv: politica monetara, politica valutara, politica fiscala, politica bugetara, politicile de preturi, politica de venituri, politica ocuparii, politica sectoriala, politicile comerciale, politica financiara a firmei.

Politica monetara reprezinta ansamblu de actiuni care utilizeaza controlul ofertei de moneda de catre Banca Centrala, ca un instrument de realizare a obiectivelor generale ale politicii economice (cresterea economica, ocuparea fortei de munca, stabilitatea preturilor, echilibrul extern). Politica monetara semnifica recunoasterea posibilitatilor de a actiona prin moneda asupra monedei si deci, renuntarea la conceptul de neutralitate monetara.

Prin politica fiscala se stabilesc volumul si provenienta resurselor de alimentare a fondurilor publice, metodele de prelevare care urmeaza a fi utilizate, obiectivele urmaririi, precum si mijloacele de realizare a acestora. Politica fiscala poate viza atingerea unor scopuri diferite, fie de natura pur fiscala, fie de natura publica, militara, sociala, culturala, etc. De aceea, ea reprezinta o parte componenta a actiunilor economice generale ale statului.

Intre politica economica si cea fiscala sunt relatii stranse, de interdependenta, in sensul ca politica fiscala se implica in rezolvarea cerintelor economiei prin actiunea de interventie a statului in procesele economice, cu ajutorul instrumentelor de care dispune.
Politica bugetara reprezinta expresia alegerilor bugetare realizate de un centru de decizie publica (local, central sau supranational), avand finalitati exclusiv economice si sociale, si implicand utilizarea (instrumentarea) cheltuielilor publice.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.