Fiziologia plantelor

Trimis la data: 2013-03-07
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 8.64 / 10
Downloads: 0
Autor: ancam16
Dimensiune: 245kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Fiziologia plantelor are ca obiect studiul tuturor proceselor vitale care au loc in corpul plantelor, functionalitatea celulelor, a tesuturilor si organelor, precum si a organismului ca intreg, in interdependenta cu conditiile mediului de viata.
Cunoasterea detaliata a proceselor fiziologice din plante prezinta o deosebita importanta teoretica si practica. Din punct de vedere teoretic, fiziologia plantelor este o stiinta biologica fundamentala, care studiaza mecanismele ce controleaza modul de organizare si functionare a organismelor vegetale.

Pentru umanitate, plantele prezinta o importanta practica deosebita, deoarece prin intermediul agriculturii, ofera sursa de hrana si alte mijloace necesare traiului si crearea unui ambient placut, prin amenajarea de spatii verzi. Din punct de vedere practic, fiziologia plantelor este una din stiintele de baza in cultura plantelor.
ramura a stiintelor biologice ce studiaza procesele fundamentale ale vietii plantelor.Fiziologia plantelor ramura a stiintelor biologice ce studiaza procesele fundamentale ale vietii plantelor.

Fiziologia plantelor este o disciplina cu un pronuntat caracter experimental. Observatia este o metoda simpla bazata pe urmarirea anumitor procese, in conditii naturale, dar mai ales in cele experimentale. Se poate realiza cu ochiul liber sau cu ajutorul instrumentelor si aparaturii corespunzatoare nivelului de investigare (lupa, microscop, balanta, etc.), iar aceasta observatie trebuie sa fie exacta, completa si reala. Pentru a putea face observatia nu este nevoie de o pregatire teoretica anterioara.

Experimentul reprezinta principala metoda de studiere a proceselor fiziologice si presupune o pregatire teoretica anterioara si anumite abilitati practice, din partea experimentatorului. Experimentul se poate realiza in conditii controlate sau naturale. In mod obligatoriu in realizarea unui experiment se porneste de la o ipoteza si de asemenea trebuie sa se cunoasca modul de experimentare. Pe parcursul experimentarii se realizeaza observatii, determinari si analize asupra principalelor procese fiziologice (absorbtia apei, nutritia minerala, fotosinteza, respiratia, etc.).

Unele experimente se pot executa si in fitotron, o constructie climatizata cu instalatie automata in care factorii externi (temperatura, lumina, umiditatea, compozitia aerului) pot fi strict controlati. Pentru ca rezultatele obtinute sa fie certe, experimentele se repeta de cel putin doua ori in conditii similare.

In conditii naturale, experimentele se efectueaza in camp pentru a putea realiza o conditionare completa intre factorii de mediu si planta.Rezultatele obtinute in urma efectuarii experimentului sunt prelucrate statistic si interpretate, astfel incat ipoteza de la care s-a pornit poate sa fie confirmata sau infirmata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.