Foca elefant

Trimis la data: 2007-03-21 Materia: Biologie Nivel: Gimnaziu Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 1195
Autor: Mihnea Dimensiune: 5590kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Tema materialului de astăzi o constitue formidabilii saci de grăsime – FOCILE ELEFANT- Mirounga sau Foca Elefant este prin dimensiuni şi greutate cea mai mare dintre cele 19 specii actuale de foci.Îşi merită numele şi datorită trompei scurte care atârnă deaupra gurii la masculi şi la adulţi.

- Cum se apără acest animal?
- La cea mai mică mişcare Foca Elefant ridică capul şi lansează un răget. În acelaşi timp îşi aruncă capul înainte gura deschisă si trompa umflată conferindu-i un aspect teribil. Emite o serie de răgete sonore, înâi două sau trei lungi , apoi câteva scurte, pentru a sfârşi cu unul lung. Împrăstie saliva la distanţă , apoi face o pauză pentru a respira . Dacă celibatarul nu are dimensiuni considerabile , ia act de avertisment şi se retrage . Iar dacă vârsta şi greutatea îi conferă încredere , se avântă sfidându-şi adversarul în luptă.

- Câte specii de focă elefant cunoaşteţi?
- Există două specii de focă elefant : una localizată în mările nordice ,iar cealaltă în zonele sudice. Specia sudică Mirounga Leonina este întâlnită între 35 şi62 grade latitudine sudică. Foca Elefant nordică Mirounga Angustirostris care nu diferă de specia australă decât prin lungimea ceva mai mare a trompei şi prin câteva detalii de structură a craniului traieşte pe insulele din largul Californiei şi Mexicului.

- Cine a scris primele observaţii despre focile elefant?
-Primul european care a scris despre focile elefant a fost William Dampier (1652-1715). Cele mai interesante însemnări asupra focilor elefant au fost redactate de francezul Francois Peron. Mai aproape de zilele noastre englezul L.Harrison Matthews membru al expediţiei Discovery a făcut cercetări aprofundate asupra focilor elefant din insula Georgia de Sud cercetări pe care le-a publicat în 1929.

-La ce greutate pot ajunge masculii şi femelele?
- Masculii acestei specii ating 6,50 m lungime şi cântăresc peste trei tone. În comparaţie cu masculii , femelele au dimensiuni mult mai reduse ajungând la 4 m lungime şi nu cântăresc mai mult de 400 kg.În apă însă atât masculii cât şi femelele se mişcă cu uşurinţă şi eleganţă.

-Cum se nasc puii focilor elefant?
-Naşterea se petrece extrem de rapid fără nici un semn premergător.Puiul măsoară cam 1,20 m lungime şi cântăreşte 14 kg, având corpul acoperit de o blană de culoare neagră. Aceasta dispare după două săptmâni fiind înlocuită treptat de peri fini şi strălocitori de culoare gri.

La fel ca la majoritatea speciilor de foci şi la Mirounga perioada de alăptare este foarte scurtă dar laptele mamei este extrem de hrănitor. El conţine 50% grăsimi iar puiul creşte rapid. După numai 20 de zile cântăreşte peste 40 de kg şi ajunge la o lungime de 1,40m. Cam la două luni de la naştere puiul îşi părăseşte mama iar la vârsta de patru luni înnoată în ocean cu aceeaşi agilitate ca a părinţilor.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.