Formele serviciilor turistice si descrierea lor

Trimis la data: 2015-05-05
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 28
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Octavian_L
Dimensiune: 55kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Serviciul turistic se prezinta ca un ansamblu de activitaCi ce au ca obiect satisfacerea tuturor nevoilor turistului in perioada in care se deplaseaza ci in legatura cu aceasta. O parte a activitaCilor ce dau conCinut prestaCiei turistice vizeaza deci acoperirea unor necesitati obicnuite, cotidiene (odihna, hrana), altele prezinta caracteristici specifice turismului ci respectiv formelor particulare de manifestare a acestuia.Prin natura lui, serviciul turistic trebuie sa asigure condiCii pentru refacerea capacitaCii de munca, simultan cu petrecerea placuta ci instructiva a timpului liber; de asemenea, el trebuie astfel conceput incA"t, in urma efectuarii consumului turistic, individual sa dobA"ndeasca un plus de informaCii, cunoctinCe, chiar deprinderi noi.
Numai astfel se poate vorbi de un conCinut al prestaCiei turistice in concordanCa cu cerinCele epocii moderne, cu exigenCele turismului contemporan. Iar in condiCiile actuale ale Carii noastre, angajate pe coordonatele unei noi dezvoltari, o asemenea orientare a serviciului oferit oamenilor imprima turismului caracterul unui important instrument in realizarea unei noi calitaCi a vieCii.

O alta cerinCa a consumului turistic, la care serviciul turistic, prin conCinutul sau, este chemat sa contribuie efectiv, o constituie asigurarea unei odihne active a turistului. Ca rezultat al crecterii productivitaCii muncii ci perfecCionarii proceselor de conducere, al promovarii pe scara larga a progresului ctiinCific ci tehnic se reduce saptamA"na de lucru, se maresc dimensiunile timpului liber, zilnic ci saptamA"nal.

In perioada contemporana, se manifesta un proces continuu de imbogaCire a conCinutului prestaCiei turistice cu noi tipuri de activitaCi - proces specific ci turismului romA"nesc - ca expresie a receptivitaCii ci adaptabilitaCii turismului la schimbarile intervenite in structura nevoilor de consum, a crecterii rolului in formarea ci educarea oamenilor. Ele se pot clasifica in grupe relativ omogene, operA"nd cu mai multe criterii.

Ca atare, serviciile turistice prezinta o serie de caracteristici, decurgA"nd din modul particular de realizare a activitaCii, din natura muncii desfacurate in domeniul turismului. Unele dintre aceste caracteristici sunt comune tuturor componentelor terCiarului - ceea ce subliniaza o data in plus apartenenCa turismului la acest sector avA"nd doar concretizare distincta, altele sunt specifice numai serviciilor turistice. Acestea din urma sunt determinate de natura deosebita a ofertei ci cererii turistice, de felul cum se realizeaza intA"lnirea lor, de condiCiile in care au loc actele de vA"nzare-cumparare.

Din grupa trasaturilor de ordin general se remarca, in primul rA"nd, caracterul nematerial al prestatiei, serviciul turistic existA"nd in forma potenCiala ci concretizA"ndu-se numai in contactul cu cererea. Din caracterul nematerial decurge o alta trasatura-nestocabilitatea. Faptul ca serviciile turistice nu pot fi stocate ci pastrate, in vederea unui consum ulterior, prezinta unele avantaje in desfacurarea activitaCii ca urmare a eliminarii cheltuielilor ci dificultaCilor legate de distribuCia fizica.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.