Formular 300 - decont de TVA

Trimis la data: 2014-07-06
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 9.98 / 10
Downloads: 0
Autor: Viorel_L
Dimensiune: 37kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Formatul electronic al formularului "Decont de taxa pe valoarea adaugata" se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice si se transmite organului competent pe suport electronic.
Programul de asistenta este pus la dispozitia persoanelor impozabile, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe serverul de web al Ministerului Finantelor Publice, la adresa www.mfinante.ro .
Reprezentantul fiscal desemnat de o persoana impozabila stabilita in strainatate inscrie codul de identificare fiscala atribuit ca reprezentant fiscal, care este diferit de codul de identificare fiscala atribuit pentru activitatea proprie a acestuia.
Inscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta.
Caseta "Denumire" se completeaza cu denumirea persoanei juridice, asociatiei sau a entitatii fara personalitate juridica ori cu numele si prenumele persoanei fizice, dupa caz.

In cazul persoanelor impozabile stabilite in strainatate, care si-au desemnat reprezentant fiscal, in caseta "Denumire" se inscriu informatiile de identificare inscrise pe certificatul de inregistrare fiscala a reprezentarii.Caseta "Domiciliu fiscal" se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal (sediul social, sediul sau domiciliul fiscal, dupa caz) al contribuabilului.
In cazul persoanelor impozabile stabilite in strainatate, care si-au desemnat reprezentant fiscal, in caseta "Domiciliu fiscal" se inscrie domiciliul fiscal al reprezentantului.

In rubrica "Pro rata de deducere" se inscrie pro rata determinata potrivit art. 147 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Sectiunea "Taxa pe valoarea adaugatA colectatA"
Randul 1 - se inscriu informatiile preluate din Jurnalul de vanzari privind baza de impozitare pentru livrarile intracomunitare de bunuri, scutite conform art. 143 alin.(2)

lit.a) si d) din Codul fiscal si pentru livrarile ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare in statul membru de sosire al bunurilor, prevazute la art. 1321 alin.(5) lit.b) din Codul fiscal, pentru care exigibilitatea taxei intervine in perioada de raportare*). Nu se inscriu facturile pentru incasari de avansuri partiale pentru livrari intracomunitare de bunuri, scutite.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.