Franta - turism

Trimis la data: 2014-02-23
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 17
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: andreea.roxana
Dimensiune: 8996kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
I Localizare geografica
Franta, cea mai mare tara a Uniunii Europene, se intinde de la Marea Nordului pana la Marea Mediterana. Peisajul sau este foarte variat. Zonele de est si de sud se caracterizeaza printr-un relief muntos, incluzand Mont Blanc, cel mai inalt varf din Alpi si din Europa de vest (4810m). Tinuturile de campie se desfasoara de-a lungul a patru bazine hidrografice: Sena in nord, Loara si Garonne, care curg inspre vest si Rhone, care izvoraste din lacul Geneva si se varsa in Marea Mediterana. Franta a devenit membru fondator al UE in 1952.

Referate similare:

Capitala Frantei este Paris, suprafata totala a tarii este de 550 000 kmAC avand o populatie de 64,3 milioane de locuitori,face parte din zona euro din 1999 iar din spatiul Schengen face parte inca din 1985.

1.1.Atractii turistice importante
Podul Saint-Benezet a fost construit in Evul Mediu, poate pentru ca epscopii sa poata trece raul spre Villeneuve-les-Avignon, unde se instalasera autoritatile bisericesti, din cauza mizeriei si faradelegii ce domnea in Avignon.Mer de Glace (Marea de gheata) este un ghetar situat in partea nordica a versantilor masivului Mont Blanc, in Alpi. Avand 7 km lungime si 200 m adancine, este unui dintre cei mai mari ghetari din Franta.

Jardin Des Plantes (Gradina Botanica) a fost creata in 1948, ca succesoare a unor gradini botanice ce datau din 1596. Este una din cele 3 gradini ale orasului Lille, celelalte fiind Gradina Botanica a Facultatii de Farmacie a Universitatii din Lille si Gradina Botanica Nicolas Boulay a Universitatii Catolice din Lille.Parcul Tete d'Or din Lyon este cel mai mare parc urban din Franta, avand o suprafata de 117 ha. Inaugurat in 1857, are peste 3 milioane de vizitatori anual.

Manastirea Mont Saint Michel se ridica pana la o inaltime de 165 de metri, in inima unui imens golf, pe o stanca de granit ce masoara un kilometru de la un capat la celalalt. Manastire si castel totodata, unica prin forma, aceasta se afla in Golful Saint Malo (nord-vestul Frantei) din Marea Manecii, la limita dintre Bretania si Normandia.

Arcul de triumph
In inima unui oras agitat precum Parisul, intr-un cartier unde afacerile, comertul si turismul se imbina perfect unele cu celelalte, Arcul de Triumf este legat de subconstientul nostru colectiv intr-un mod care depaseste valoarea sa artistica si arhitecturala. Constructia monumentului ce se dorea a fi un omagiu adus victoriilor imparatului Napoleon, nu a fost incheiata pana cand batalia de la Waterloo a dus la detronarea sa.

Bulevardul Champs-Elysees e cunoscut in Franta sub numele de "La plus belle avenue du monde" (Cel mai frumos bulevard din lume) si se intinde de la Piata Concorde pana la Arcul de Triumf. A fost renovat si s-au construit trotuare largi din granit. Este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Parisului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.