Fulgi de porumb

Trimis la data: 2008-11-01
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 7.69 / 10
Downloads: 766
Autor: Anna
Dimensiune: 595kb
Voturi: 75
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Fulgi de porumb
Istoria lui Kellogg a început în urmă cu aproape un secol. Dr. John H. Kellogg şi W.K. Kellogg au căutat să dezvolte o cereală care să poată înlocui carnea în dietele pacienţilor de la sanatoriul Battle Creek pe care Kellogg îl conducea. Produsul eforturilor lor, fulgii de porumb, a devenit destul de popular pacienţilor, încât Kellogg a format două companii care au devenit în 1899 Kellogg Company.
Fulgi de porumb
Fulgi de porumb
După 86 de ani Kellogg a devenit una dintre cele mai mari companii de mâncare din lume, cu vânzări anuale ce depăşesc 2,5 miliarde $ şi cu profituri mai mari de 250 milioane $. Kellogg a ocupat o poziţie pe piaţa fulgilor de cereale aproape de două ori mai mare decât a celor mai apropiaţi concurenţi, General Mills şi General Foods.

Fulgi de porumb
“Kellogg cunoaşte afacerea cu cereale mai bine decât oricine altcineva” a spus William Wason de la Brown Brother Harriman & Co, “şi conducerea a avut înţelepciunea să rămână credincioasă (loială) la ceea ce ştiau ei să facă”. În decembrie 1985, Kellogg Company a fost desemnată una dintre cele cinci companii cel mai bine conduse din Statele Unite ale Americii. Kellogg Company şi-a câştigat acest statut datorită performanţei pe care a avut-o între anii 1970-1980, cea mai neagră perioadă din istoria industriei, şi a progresului pe care l-a avut între 1984 şi 1985.

Fulgi de porumb
1.1 Perezentarea generală a industriei fulgilor de cerale
Industria fulgilor de cereale este compusă din firme care sunt angajate în fabricarea şi vânzarea produselor alimentare preambalate făcute în principal din cereale .

Consumatorul nu trebuie să prepare produsul înainte de a-l folosi şi poate fi mâncat sub formă uscată sau prin adăugarea unor substanţe cum am fi laptele sau zahărul. Printre avantajele produselor, din perspectiva consumatorului se numără uşurinţa în folosirea lor şi satisfacerea necesităţii de hrănire.

Consumarea produsului are loc în principal la micul dejun, dar sunt de asemenea folosite şi ca gustări. Primele produse care au fost introduse pe piaţă de către W.K Kellogg, au fost fulgii de grâu în 1894 şi fulgii de porumb în 1898.

Idustria fulgilor de cereale are o cifră de afaceri de 4 miliarde $ şi este compusă din câteva companii mari care domină piaţa. Condusă de Kellogg, industria include General Mills, General Foods, Quaker Oats, Ralston Purina şi Nabisco. Tabelul 1 arată performanţa celor mai importanţi concurenţi pe piaţă până în 1984.

Importanţa cerealelor în linia de produse a concurenţilor se schimbă ca rezultat al competiţiei şi dezvoltării companiilor. Cu toate că cerealele reprezintă mai mult de 75% din vânzările companiei Kellogg, ele nu constituie mai mult de 13% din vânzările celor de la General Foods şi 7% din vânzările celor de la General Mills Plantă cerealieră de mare productivitate, porumbul ocupă locul al doilea în ierarhia mondială, după grâu şi înaintea orezului. În ţara noastră porumbul ocupă primul loc în producţia agricolă,atât sub aspectul suprafeţei, cât şi al recoltelor.

Până în trecutul apropiat valorificarea alimentară a porubului se rezumă la procesare de mălai în condiţii rudimentare în peste 5000 d mori, alături de utilizarea unor cantităţi mici pentru fabricarea de amidon şi de spirit. În ultimii ani, atât pe plan naţional, cît şi mondial, se înregistrează o diversificare şi prelucrare multilaterală în condiţii industriale a porumbului, întroducându-se tehnologii noi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.