Fumatul - un obicei social

Trimis la data: 2009-01-15
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.74 / 10
Downloads: 1
Autor: Mitroi Alina
Dimensiune: 12kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pricipalul motiv pentru care exista peste 15 milioane de fosti fumatori in Marea Britanie incepand din anii '60 este revolutia sociala la care asistam. Da, stiu: sanatatea si apoi banii sunt principalele motive pentru care ar trebui sa vrem sa nu mai fumam, insa ele au existat dintotdeauna. Nu e nevoie ca teama de cancer sa ne spuna ca tigarile ne distrug viata. Corpul nostru este cel mai sofisticat obiect de pe planeta si orice fumator stie imediat, de la primul fum, ca tigara e oravitoare.

Referate similare:

Singurul motiv pentru care fumam este presiunea sociala din partea prietenilor. Singurul A© avantaj >> real pe care l-a avut vreodata fumatul este acela de a fi fost considerat candva un obicei social perfect acceptabil. Astazi este considerat de toata lumea, chiar si de fumatori, un obicei antisocial. In alte vremuri, barbatul puternic fuma. Daca nu fumai, erai socotit un slabanog, asa ca ne straduiam cu totii, din rasputeri, sa devenim dependenti. In orice carciuma sau bar, majoritatea barbatilor inspirau si expirau mandri fum de tigara. Deasupra plutea in permanenta un nor de fum si tavanele lipsite de decoratie deveneau curand galbene sau maronii.

Astazi atitudinea s-a schimbat radical. Barbatul puternic al zilelor noastre nu trebuie sa fumeze. Barbatul puternic al zilelor noastre nu e dependent de un drog.Din cauza acestei revolutii sociale toti fumatorii de azi se gandesc serios sa se lase. Fumatorii sunt in general considerati astazi niste oameni slabi. Tendinta cea mai semnificativa pe care am observat-o in timpul scurs de la prima editie a acestei carti, din 1985, este accentul tot mai puternic pus pe aspectul antisocial al fumatului.

Zilele in care tigara era mandra emblema a femeii sofisticate sau a barbatului dur s-au dus pentru totdeauna. Toata lumea stie astazi ca singurul motiv pentru care cineva continua sa fumeze este ca n-a reusit sa se lase ori ca e prea infricosat ca sa incerce. Fumatorul e pus zilnic la stalpul infamiei prin interdictiile de a fuma la birou si in locuri publice sau prin atacurile fostilor fumatori A© mai virtuosi decat tine >>, astfel incat comportamentul lui se schimba.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.