Functiile publicitatii

Trimis la data: 2012-10-23
Materia: Publicitate-PR
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 7.69 / 10
Downloads: 2
Autor: saptestele
Dimensiune: 24kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Publicitatea poate fi definita ca un schimb platit de informatii non-personale legate de produse sau idei, de catre un promotor cunoscut, prin intermediul mass-media, in incercarea de a convinge sau a influenta un comportament. Publicitatea poate fi, de asemenea, definita ca o comunicare platita, destinata sau conceputa pentru a modifica perceptia si comportamentul oamenilor. Publicitatea a dobandit o mare importanta in lumea moderna caracterizata de o concurenta de piata dura si dezvoltarii rapide ale tehnologiei, a modei si a gusturilor consumatorilor.
Publicitate joaca de asemenea un rol important in ciclul de afaceri. Astfel, in timp ce economia larga trece prin perioade de crestere si recesiune, publicitate isi schimba punctul concentrare. In timpul unui declin economic, la fel ca in prezent, anunturile se pot concentra asupra pretului unui produs sau unui serviciu. In cazul in care o companie isi limiteaza cheltuielile de publicitate pentru a reduce costurile in timpul unei recesiuni, o alta companie ar putea stimula cheltuielile de publicitate pentru a atrage clientii de pareta ei si a castiga cota de piata.

Publicitatea ajuta la stimularea cresterii economice. Intr-o tara in care cheltuielile de consum determina viitorul economiei, publicitatea ii motiveaza pe oameni sa cheltuiasca mai mult. Prin incurajarea cumparaturilor, publicitatea sustine atat cresterea numarului de locuri de munca cat si cresterea productivitatii, acestea contribuind la satisfacerea cererii crescute si permit fiecarui consumator sa aiba mai mult venit disponibil.

"Consumatorism este numele dat noii doctrine, si este recunoscuta in prezent ca fiind cea mai mare idee pe care America trebuie sa o ofere lumii; ideea ca muncitorii si masele sa nu fie privite doar ca lucratori si producatori, dar si in calitate de consumatori. . . . Plati-i mai mult, vindeti-le mai mult, prosperati mai mult, aceasta este ecuatia." - spunea doamna CHRISTINE FREDERICK in cartea Selling Mrs. Consumer (1929).

Companiile cheltuiesc bani pe publicitate, deoarece aceasta creste vanzarile de produse existente, ajuta la adoptarea de noi produse, creste loialitatea fata de brand, si "fura" vanzari de la concurenta. Desi randamentul investitiei - return on investment (ROI) - variaza enorm in functie de industrie, companie, campanii si/sau canale mass-media folosite, studiile au constatat ca un dolar cheltuit pe publicitate aduce inapoi intre 3 si 20 de dolari in vanzari suplimentare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.