Fundamentarea cheltuielilor la Primaria Municipiului Suceava

Trimis la data: 2015-04-19 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 99 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: Trofin madalina Dimensiune: 128kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Spiritualitate religioasa, leagan de civilizatie romaneasca - cetate de scaun a Moldovei, atestata din anul 1388 in timpul domnitorului Petru I., a cunoscut pe deplin implinirea economico-sociala in timpul domniei voievodului Stefan cel Mare si Sfant. Mostenirea epocii medievale a Musatinilor, pusa in valoare in Muzeul National al Bucovinei, este cartea de capatai a Sucevei. In anul 1786 Suceava capata statutul de oras comercial liber. In anul 1868 devine resedinta judetului Suceava. Orasul s-a dezvoltat in perioada feudala ca o cetate si ca vechi targ aflat la o rascruce de drumuri comerciale, cele care legau Europa de Nord cu cea de Sud si Europa apuseana cu cea de rasarit.

Studiul de caz de fata s-a efectuat la institutia publica Primaria municiupiului Suceava. Aceasta este organizata si functioneaza pe principiile unei institutii publice. Ca atare, este necesara definirea notiunii de institutie publica.O prima modalitate de definire a institutiilor publice o prezinta Legea finantelor publice conform careia: "Institutiile publice, in intelesul prezentei legi, cuprind Presedintia Romaniei, Guvernul, ministerele, celelalte organe centrale si locale ale administratiei de stat, precum si institutiile de stat de subordonare centrala sau locala, indiferent de modul de finantare al activitatii acestora".

Conform acestei definitii, din punctul de vedere al finantelor publice, sunt institutii publice cele care indeplinesc urmatoarele conditii:
- Sunt institutii de drept ale statului, care desfasoara activitate politica sau executiva, reprezentand puterea si administratia de stat in societate.
- Sunt institutii care compun, la nivel central sau local, aparatul puterii si al administratiei de stat.

- Sunt institutii de stat care isi desfasoara activitatea in stransa legatura cu bugetul public. Privind resursele financiare constituite in cadrul acestuia, la nivel central, local sau prin fonduri speciale, pentru acoperirea cheltuielilor, pe destinatii specifice stabilite prin clasificatia bugetara.
Pornind de la intelesul pe care il confera Legea finantelor publice, institutiile publice cuprind:
O alta modalitate de a defini institutiile publice este aceea legata de caracteristicile bunurilor produse de catre acestea si modul de valorificare sau, altfel spus, de modul de distribuire a acestora catre beneficiari.

Din acest acest punct de vedere, se poate spune ca institutiile publice produc bunuri publice care se distribuie, de regula, in mod gratuit (pretul este zero), urmarind satisfacerea la un nivel maxim posibil a cerintelor consumatorilor, sau la preturi accesibile consumatorilor.
Bunurile publice corespund in mod direct cerintelor starii de optim social.Producerea de bunuri publice este, de regula, obiectul de activitate al unei institutii publice. De aceea, fiind legate din punct de vedere financiar de bugetul public, institutiile publice sunt organizate dupa principiul "nonprofit".

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.