Genetica si evolutionism

Trimis la data: 2015-11-26
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 11
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Roxana_E
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cuvant inainte al autorului
In anul 1859, cercetatorul britanic Charles Darwin lansa o teorie care incerca sa explice originea speciilor de plante Asi animale altfel decat prin creayie. Conform acestei teorii speciile ar evolua in mod natural unele din altele, de la forme mai simple la forme mai complexe, Asi astfel ar fi luat naAstere toate vieyuitoarele existente astazi, inclusiv omul, despre care se afirma ca ar proveni dintr-o specie de maimuya.
Aceasta teorie nu a fost demonstrata niciodata, dar unele partide politice, fiind interesate mai ales de aspectul moral al problemei (daca omul se trage din maimuta atunci suntem liberi sa ne comportam ca animalele), au preluat ideea si au reusit sa o impuna ca teorie oficiala. Astfel s-a ajuns ca in toate scolile din
tarile guvernate de asemenea partide, sa se invete ca omul se trage din maimuta.

Multa vreme am crezut si eu ca asa stau lucrurile, deoarece asa invatasem la scoala, dar, atunci cand am
inceput sa studiez mai serios problema, am descoperit numeroase probe care demonstrau netemeinicia teoriei evolutioniste. In cele din urma a trebuit sa accept faptul ca omul nu se poate trage din maimuta, ca exista unDumnezeu care a creat lumea si deci ca teoriile materialiste in care crezusem pana atunci erau false.
Un timp nu am publicat nimic pe aceasta tema si poate ca nu as fi facut-o nici acum dar, vazand ca inscolile din Romania continua sa se predea minciuna evolutionista chiar si dupa mai bine de un deceniu de la caderea regimului comunist, am considerat ca nu mai trebuie sa tac.

De aceea m-am decis sa scriu aceasta carte, in care voi incerca sa prezint cateva din argumentele stiintifice care m-au convins sa trec de la ateism la credinta.Dat fiind ca genetica ofera multe argumente de acest fel, ma voi referi in primul rand la ele, iar pentru ca aceasta carte sa poata fi inteleasa si de nespecialisti, voi incerca sa expun faptele la un nivel cat mai accesibil, fara a altera totusi corectitudinea informatiei stiintifice.
CUNOSTINTE ELEMENTARE DE
GENETICA

1. NOTIUNI INTRODUCTIVE
Organismele vii poseda o capacitate deosebita si anume aceea de a da nastere la urmasi. Acest lucru nu are loc la intamplare, ci descendentii sunt intotdeauna asemanatori parintilor lor, dupa cum a remarcat si
intelepciunea populara: "Din stejar, stejar rasare", "Ce naste din pisica, soareci mananca" etc.
Vedem, deci, ca organismele vii poseda anumite caractere specifice care se mostenesc din generatie in generatie. Acest fenomen se numeste ereditate.

Pe de alta parte, fiecare organism prezinta unele caractere care-l diferentiaza de toate celelalte organisme, astfel incat fiecare individ este, practic, un unicat. Acest fenomen se numeste variabilitate.
Stiinta care studiaza ereditatea si variabilitatea organismelor vii se numeste genetica.
Primele observatii cu privire la ereditate dateaza
inca din antichitate dar disciplina stiintifica a geneticii a aparut mai tarziu. Astazi se considera ca parintele geneticii moderne este calugarul catolic ceh Gregor
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.