Geografia Buzaului

Trimis la data: 2006-09-24
Materia: Geografie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 16
Nota: 9.22 / 10
Downloads: 16
Autor: Preda Mirela
Dimensiune: 684kb
Voturi: 96
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Geografia Buzaului:Judetul Buzau este situate in partea de sud-est a tarii , intre paralelele 44ş50' si 45ş40' si meridianele 26ş15' si 27ş15'. Se invecineaza cu judetele Brasov si Covasna la nord-vest , Vrancea la nord-est , Braila la est , Ialomita si Ilfov la sud si Prahova la vest.Geografia Buzaului
Geografia Buzaului:Masivul Podu Calului este cuprins intre raurile Basca mare si Buzau. Inaltimea maxima este de 1440 m. rocile predominante sunt gresiile , marnele , sisturile argiloase. Ca aspect geografic , masivul se infatiseaza , raportat la Penteleu , mai fragmentat , individualizand culmile Podu Calului , Teharau si Bota.

Masivul Siriu , cuprins intre Buzau , Crasna si Siriu , este alcatuit din gresii dure si marne. Cota maxima este de 1663 m , in creasta Malaia. Varful Siriu , cunoscut si sub numele de Bocarnea , are 1695m. ca aspect general , masivul se aseamana cu celelalte din Carpatii de Curbura. In apropierea Malaiei se afla Lacul Vulturilor , cunoscut si sub numele de Lacul fara fund.

Geografia Buzaului:Masivul Monteoru este situate in partea de sud a muntilor Siriului. Inaltimile , sub forma de semicerc , se mentin la peste 1000m , cu altitudinea maxima in varful Monteoru(1345m). Masivul Ivanetu este situate la sud de Basca Roziliei , cu orientare est-vest; face legatura cu zona subcarpatica. Ca aspect geografic si structura petrografica , se deosebeste prea putin de celelalte masive. Inaltimile maxime se mentin in jur de 1000m ( Ivanetu 1191m). De mentionat faptul ca in acest masiv isi are obarsia primul pinten paleogen (de Valeni) , care patrunde adanc in zona subcarpatica.

Muntii Vrancei ocupa o suprafata mica in partea de nord-est a judetului , la hotarul cu judetul Vrancea. Aici patrund versantii de vest ai varfurilor Lacaut (1776m) , Goru(1984m) , Giurgiu (1720m) , Musa(1420m) , Pietrele Insirate (1476m) , Furu(1414m). Structura petrografica si aspectul geografic nu sunt deosebite de Muntii Buzaului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.