Geografia resurselor agroturistice

Trimis la data: 2020-03-16 Materia: Turism Nivel: Facultate Pagini: 30 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: ancastoi Dimensiune: 4611kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Descrie resursele turistice ale judetului Mures

Cuprins

1. Reliefarea principalelor resurse turistice ale judetului Mures..........................................3
1.1. Resurse turistice naturale .................................................................................4
1.2. Resurse turistice antropice ...............................................................................14
2. Evaluarea patrimoniului etnografic si folcloric al zonei ...............................................20
3. Analiza infrastructurii turistice a zonei ..................................................................24
4. Evaluarea impactului activitatilor turistice asupra zonei ...............................................28
5. Propuneri de solutii pentru integrarea zonei in circuitul turistic national si european..............29
6. Bibliografie...................................................................................................29

1. Reliefarea principalelor resurse turistice ale judetului Mures

Mures (in maghiara Maros megye, in germana Kreis Mieresch) este un judet in regiunea Transilvania din Romania. A fost infiintat in anul 1968 prin reorganizarea teritoriala a regiunii Regiunii Mures-Autonoma Maghiara si a Regiunii Brasov (din raioanele Reghin, Targu Mures, Ludus, Tarnaveni si Sighisoara). Cea mai mare parte a teritoriului judetului de azi a facut parte mai devreme din Judetul Mures (interbelic), din Comitatul Mures-Turda (antebelic), iar mai devreme din Scaunul Secuiesc al Muresului, Scaunul Sasesc a Sighisoarei si din Comitatul Turda.
Resedinta si centrul cultural, educational si economic a judetului este municipiul Targu Mures. Are o suprafata totala de 6.714 kmAC care reprezinta 2,8% din suprafata totala a tarii. Numele judetului provine de la raul Mures, rau care strabate judetul de la NE la SV pe o distanta de 140 km.
Judetul Mures este situat in zona central-nordica a tarii in centrul Podisului Transilvaniei, fiind cuprins intre meridianele 23º55' si 25º14' longitudine estica si paralele 46º09' si 47º00' latitudine nordica. Judetul se intinde intre culmile muntoase ale Calimanului si Gurghiului pana in Podisul Tarnavelor si Campia Transilvaniei.

Fig. 1 Pozitionarea judetului Mures pe harta Romaniei


Fig. 2 Harta judetului Mures
1.1. Resurse turistice naturale
Resursele turistice natural sunt reprezentate de formele de relief, hidrografia, clima, flora, fauna, rezervatiile naturale.
a. Formele de relief
Relieful colinar si de podis deluros este prezent pe suprafata judetului intr-o proportie de 50%. Din cealalta jumatate fac parte dealurile subcarpatice transilvanene si muntii vulcanici Calimani - Gurghiu. Profilul topografic al reliefului apare sub forma unei curbe hipsografice ascendente cu relative echilibrari orizontale si salturi altimetrice pe sectoare avand ca punct de minim Valea Muresului din apropierea Ludusului cu o altitudine de 300 m si ca punct de maxim creasta Muntilor Calimani la 2100 m. Pe suprafata judetului pot fi identificate urmatoarele unitati de relief: Muntii vulcanici Calimani-Gurghiu, Dealurile subcarpatice transilvanene ale Reghinului si Tarnavei Mici, podisul Tarnavelor si Campia colinara a Transilvaniei.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.