Germania

Trimis la data: 2005-11-25 Materia: Geografie Nivel: Liceu Pagini: 12 Nota: / 10 Downloads: 18627
Autor: Maria Dimensiune: 500kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Referat despre Germania
Germania este o tara central-vestic europeana ce inconjurata in nord de Marea Nordului, Danemarca si Marea Baltica, Polonia si Cehia in est, Austria si Elvetia in sud si in vest: Franta, Luxemburg, Belgia si Olanda.

Referat despre Germania
Extinzându-se de la Alpi până la mările Baltică şi Nordului, Germania dispune de o vastă diversitate geografică. Munţi, dealuri, coline, podişuri, câmpii, lacuri, râuri, coaste maritime şi insule formează o ţară mare care are graniţe cu nouă ţări europene. Germania are o climă temperată, cu o temperatură medie anuală de 9 °C. Temperatura în ianuarie variază de la -6 °C până la 1 °C, în timp ce temperatura lunii iulie variază între 16 °C şi 20 °C Fiind una dintre cele mai industrializate ţări ale lumii, Germania înfruntă grave probleme de contaminare atmosferică şi acvatică.

Germania, care devenise una dintre importantele puteri din Europa, s-a implicat în Primul Război Mondial prin aliatul ei Austro-Ungaria (1914). Germania a invadat de câteva ori Franţa. Războiul s-a încheiat în 1918, şi, ca una din urmări, împăratul german a fost forţat să abdice. În Tratatul de la Versailles de după război, Germania a fost considerată responsabilă pentru război. Germania este acum una dintre cele mai importante ţări din Uniunea Europeană şi din lume.

Localizată în centrul Europei, Germania a trecut peste perioada de maximă sărăcie, transformîndu-se într-o ţară cu o industrie puternică ce exportă în întreaga lume, cu o calitate comparabilă cu cea japoneză ţara transformându-se în a treia putere economică mondială (după Statele Unite şi Japonia) şi prima putere din Europa. Cu o infrastuctură dezvoltată şi cu un nivel de viaţă bun, Germania este una dintre ţările cele mai industrializate din lume.

Cultura şi ştiinţa
Contribuţiile germane la cultura mondială sunt numeroase. Germania a fost locul de naştere al unor renumiţi compozitori precum Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms şi Richard Wagner; poeţi precum Johann Wolfgang von Goethe şi Friedrich Schiller; filosofi ca Immanuel Kant, Georg Hegel, Karl Marx sau Friedrich Nietzsche; de asemenea, oameni de ştiinţă de calibrul lui Albert Einstein sau Max Planck. Germania se învecinează cu nouă ţări europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franţa, Luxemburg, Elveţia, Austria, Republica Cehă şi Polonia. De asemenea Germania are ieşire directă la Marea Baltică şi la Marea Nordului.

Relieful este bogat, exista toate formele de relief: munti si podisuri ( Alpi, Harz, Sistos Renan, Jura Suaba, Padurea Bohemiei, Padurea Neagra) si campie ( Campia Germaniei de Nord, Platoul Bavariei, Valea Dunarii).

Orasele Germaniei

Frankfurt
Frankfurt am Main este cel mai mare oraş din landul Hessa şi al cincelea oraş ca mărime din Germania. Are o populaţie de aproximativ 650.000 de locuitori. Frankfurt este denumit "Mainhattan" (derivat de la râul local Main, făcând aluzie la Manhattan datorită panoramei cu zgârie-nori). Este unul dintre cele trei oraşe europeene care au un număr important de zgârie-nori. Cu 9 clădiri înalte de peste 150 de metri în 2004, Frankfurt este al doilea după , dar înaintea Londrei În Frankfurt se află cea mai înaltă clădire din Europa, Turnul Commerzbank. În Germania există zgârie-nori în număr mare doar în Frankfurt şi Berlin. În Sfântul Imperiu Roman, Frankfurt a fost unul dintre cele mai importante oraşe. Din 855 regii şi împăraţii germani sunt aleşi în Frankfurt (Lothar al II-lea fiind primul din ei) şi încoronaţi la Aachen. Din 1562 regii şi împăraţii sunt nu numai aleşi, dar şi încoronaţi la Frankfurt (începând cu Maximilian al II-lea. În 1372 Frankfurt a devenit un Reichsstadt (oraş imperial), adică un oraş subordonat direct împăratului roman, şi nu unui rege sau unui nobil local.

Oraşul Frankfurt este înfrăţit cu:
- Birmingham, Regatul Unit
- Budapesta, Ungaria
- Cracovia, Polonia

Obiective de vizitat

Domul
Catedrala Sfântul Bartolomeu este o construcţie gotică, care a fost ridicată în secolele XIV-XV, pe fundaţia unei biserici mai vechi din vremurile merovingiene. Este cea mai mare biserică din oraş. Din 1356 împăraţii Sfântului Imperiu Roman au fost aleşi în această biserică, iar din 1562 până în 1792 au fost încoronaţi tot aici.

Römer
Numele primăriei înseamnă "cetăţean al Romei, roman". Este formată de fapt din trei case care au fost cumpărate de consiliul local în 1405 de la o familie bogată de negustori. Casa din mijloc este primăria, care a fost mai târziu legată de clădirile înconjurătoare. La ultimul etaj se află "Sala împăratului" (Kaisersaal), unde aveau loc bancheturile nou-încoronaţilor împăraţi.
Biserica Sfântul Paul
Opera

Faimoasa "Operă veche" din Frankfurt (Alte Oper) a fost construită în 1880 de către arhitectul Richard Lucae. A fost una dintre cele mai mari opere din Germania până la distrugerea ei aproape totală în timpul celui de Al Doilea Război Mondial

Oameni născuţi în Frankfurt:
- Carol cel Pleşuv
- Johann Wolfgang von Goethe
- Bettina von Arnim
- Otto Hahn
- Erich Fromm
- Theodor Adorno
- Anne Frank

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.