Gestiune hoteliera si de restaurant

Trimis la data: 2013-02-01
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 81
Nota: 7.63 / 10
Downloads: 1
Autor: Mama mama
Dimensiune: 1182kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ospitalitatea este un termen general, asociat activitatii hotelurilor si restaurantelor. Astazi, industria cazarii (cunoscuta si sub denumirea de industria hoteliera), si industria de alimentatie (sau industria catering-ului) cuprind o mare varietate de unitati si reprezinta componente dinamice ale industriei turistice mondiale. In contextul ansamblului activitatii turistice, cazarea in mod frecvent, nu are un loc sau o ratiune de sine statatoare. Arareori, un turist selecteaza un hotel sau alt tip de unitate de cazare doar pentru a-si schimba domiciliul. De cele mai multe ori, alegerea este motivata de faptul ca hotelul ofera un serviciu menit sa sprijine motivul principal al deplasarii unei persoane spre o anumita destinatie.

Referate similare:

Exista insa, unitati de cazare amplasate in special in statiunile turistice, care nu se inscriu in aceste coordonate generale, si care se constituie drept motivatie principala a calatoriei, motivatie asociata de cele mai multe ori cu o experienta anterioara ce se doreste reinnoita. Dar, in mod frecvent, solicitarea unui serviciu de cazare depinde de consumul unui produs turistic mai larg, in cadrul unei statiuni sau localitati.

Cazarea reprezinta o componenta necesara a dezvoltarii turismului, iar calitatea si diversitatea serviciilor de cazare oferite influenteaza tipul de vizitatori ai unei localitati. Putem identifica situatii in care cazarea este considerata o parte integranta a infrastructurii turistice, in lipsa careia turistii nu vor vizita localitatea respectiva. Sectorul cazarii are o pozitie dominanta in cadrul industriei turismului.

Pe langa incasarile generate in mod direct, acest sector asigura, pe plan mondial, milioane de locuri de munca, carora li se adauga alte sute de mii de locuri de munca de suport, respectiv arhitecti, constructori, furnizori, consultati etc. Nici un alt sector al industriei turismului nu are, prin natura sa, un caracter atat de international precum industria hoteliera. Lanturile hoteliere nord-americane se regasesc in intreaga lume.Lanturile hoteliere europene si asiatice s-au extins si gestioneaza numeroase hoteluri in afara granitelor nationale.

OBIECTIVE Obiectivuleste o anumita stare pe care ne-o imaginam in viitor si pe care tindem sa o atingem prin actiunile noastre. Diferenta intre un obiectiv si o simpla dorinta este data de prezenta sau absenta actiunilor care sa ne apropie de acel scop final. De ce avem nevoie de obiective? 1.Pentru o gandire de zi cu zi mai productiva - obiectivul este ca o lumina calauzitoare. Fara un obiectiv, mintea noastra tinde sa funtioneze haotic. Este ca un motor care merge in gol ore si zile in sir.

Prezenta unui obiectiv in schimb ne orienteaza gandirea spre acel scop final unic si bine definit si ne face sa ne miscam cu toate panzele sus spre rezultatul dorit, chiar si atunci cand aparent nu facem nimic. 2.Pentru a identifica si a exploata oportunitati - e foarte interesant cum, datorita unui obiectiv bine definit, lucruri aparent neutre care se intampla in jurul nostru, brusc capata sens, se leaga intre ele si ne ajuta sa ne miscam inainte. Este precum spunea Paulo Coelho "cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira pentru indeplinirea visului tau".

Ceea ce spune scriitorul este partial adevarat pentru ca nu exista vreo abracadabra care intra in actiune atunci cand vine dorinta puternica; ci este vorba de chiar subconstientul nostru care incepe sa observe lucruri si sa faca conexiuni pe care in mod normal nu le-am face cu mintea constienta. De aceea anumite fapte si oameni care altfel ar trece pe langa noi neobservate, brusc se aliniaza cu obiectivul si isi gasesc loc in tabloul general. 3.Pentru ca definesc prioritati - de fiecare data cand am mai multe lucruri de facut decat sunt in stare fizic sa fac imi amintesc de obiectivele mele.

Si atunci, toate treburile pe care le am in fata si care ma ingrozesc, daca sunt privite in lumina obiectivelor, brusc se aliniaza foarte clar in doua categorii: cele care ma ajuta sa-mi ating obiectivele si cele care nu ma imping inainte spre obiective. In acest fel am raspunsuri rapide la eterna intrebare "ma ocup de lucruri urgente sau de cele importante?".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.