Gestiunea financiara a intreprinderii

Trimis la data: 2014-08-25 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Adriana_R Dimensiune: 35kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Dupa cum rezulta din situatia patrimoniala a firmei "RADCOM S.A." obiectul activitatii il constituie productia de bunuri de larg consum.Firma dispune de active imobilizate reprezentate prin masini, utilaje, mijloace de tranport,aparatura de birotica,etc.si active circulante: stocuri de materii prime si materiale, obiecte de inventar,productie in curs de executie,semifabricate,produse finite,etc.- toate necesare bunei desfasurari a procesului de productie.

TN ia valori pozitive in ambele exercitii,fiind rezultatul desfasurarii de catre firma analizata a unei activitati eficiente prezentand un excedent de trezorarie care se afla in casieria unitatii si conturile bancare sub forma de disponibilitati.In acest caz firma dispune de o autonomie pe termen scurt.FR NET= NFR+TN.

1998: FRN=-91686+3780=-87.906;
1999: FRN=-229551+37373=-192.178;

Din aceasta ultima relatie rezulta ca principala componenta a echilibrului financiar a unitatii o reprezinta Nevoia de Fond de Rulment a carui valoare depinde de Cifra de Afaceri a firmei, astfel putand fi previzionata politica financiara de catre conducerii firmei.
NFRE=325.343>0, exista un surplus de nevoi temporare in raport cu resursele temporare.Un asemenea rezultat se poate aprecia ca fiind normal atata vreme cat acesta este rezultatul unei politici de investitie privind cresterea nevoii de finantare a ciclului de exploatare.

NFRAE=-433.300

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.