Ghid de utilizare PC

Trimis la data: 2009-01-10 Materia: Informatica Nivel: Liceu Pagini: 35 Nota: / 10 Downloads: 3865
Autor: Teodorovici89 Dimensiune: 1548kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Ghid de utilizare PC - Folosirea tehnicii de calcul in majoritatea domeniilor de activitate este un subiect de mare actualitate. Viteza cu care se dezvolta tehnologiile informationale si echipamentele dedicate acestora este uluitoare. De aceea, este indicat sa nu ne speriem de progresul tehnologic ci sa incercam sa il facem sa lucreze in avantajul nostru.Ghid de utilizare PC

Ghid de utilizare PC - Trăim intr-o societate in care nu mai este indicat sa retii foarte multe informatii daca nu esti sigur că ai nevoie de ele; Mai important este să stii să cauti informatii atunci cand ai nevoie de ele si să le selectezi pe cele utile.

Ghid de utilizare PC - Utilizarea eficientă a sistemului de calcul presupune stapanirea unor cunoştiinţe elementare care sa cuprindă elemente de sistem de operare,utilizarea pachetului Office sau utilizarea serviciilor Internet. Din acest motiv am ales tema pentru lucrarea de atestat utilizarea PC-ului.

Introducere

Scopul acestui ghid Scopul acestui ghid este de a familiariza utilizatorii cu posibilităţile şi avanjele oferite de utilizarea caluculatorului si a Internetului , inclusive prin potenţialul guvernării electronice pentru activitatea instituţiilor publice.

Structura ghidului
Lucrarea porneşte de la prezentarea, in primul capitol,a câtorva concepte de bază legate de calculatoare si Internet cum ar fi
Tipurile de programe pentru calculator şi utilitatea lor, Documentele şi organizarea lor, Tipurile de reţele şi rolul Internetului ca retea globala, Serviciile disponibile prin Internet, respectiv câteva elemente considerate legate de drepturile de autor şi utilizarea legală a programelor de calculator.

Acest capitol este destinat utilizatorului mai puţin familiarizat cu calculatorul. Descrie utilitatea calculatorlui si aplicatiilor pentru activitatea de birou,fiind structurat pe două componente: Internetul şi aplicaţiile sofware.

Internetul şi dezvoltarea societaţii informaţionale

Aparitia şi dezvoltarea calculatoarelor electronice a reprezentat o adevărată revoluţie în societatea umană, având ca principală consecinţă tranziţia de la societatea industrială la societatea informaţională.

Calculatorul a devenit o componenta normală a activitaţilor noastre zilnice,iar tehnologia comunicaţiilor si posibilităţile oferite de Internet au produs transformări in intreaga societate,pătruzând in toate aspectele vieţii economice,sociale şi culturale. Societatea Informaţională a secolului XXI aduce in prim-plan comunicarea la nivel global şi accesul rapid la informaţia stocata oriunde în lume.

Accesul la informaţie prin intermediul Internetului şi ,mai ales,abilitatea de a analiza o mare cantitate de date cu ajutorul calculatorului,constituie avantaje fără precedent care, dacă sunt puse la dispoziţia unui număr cât mai mare de indivizi ,instituţii,agenţi economici sau administraţii, determină creşterea productivităţii, progrsul societăţii şi creşterea calităţii vieţii,in general.

Utilizarea Internetului in Administratia Publica

Internetul oferă în primul rând un nou mijloc de comunicare,disponibil 24 ore/zi. Acest canal este deschis atât diseminării de informaţii din partea autoritaţilor,cât şi dialogul efectiv şi in timp real cu cetăţenii,contribuind astfel la consolidarea procesului democratic şi implicarea unui număr mare de cetăţeni,contribuind astfel la consolidarea procesului democratic şi implicarea unui număr mai mare de catăţeni in viaţa politică.

Avantajul disponibilităţilor se manifestă nu numai pentru autoritaţile publice prin costuri de utilizare reduse comparativ cu mijloacele clasice, dar şi pentru persoanele interesate care pot accesa informaţia şi efectua tranzacţii de oriunde (dacă au acces la Internet).

Ca urmare , se constată peste tot in lume o creştere a interesului faţă de noile tehnologii (în particular aplicaţiile electronice prin intermediul Internetului) şi a modului în care acestea pot fi folosite de autoritaţile statului ca mijloace eficiente pentru a îmbunataţii serviciile oferite cetăţenilor şi relaţia cu aceştia.

Atât persoanele fizice şi cele juridice au nevoie,de-a lungul vieţii lor, de serviciile administraţi
ei publice.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.