Grafica asistata

Trimis la data: 2013-01-03
Materia: Automatica
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.35 / 10
Downloads: 0
Autor: andrei20029
Dimensiune: 3451kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Evolutia noilor tehnici in procesul de conceptie si proiectare din societatile industriale conduce la schimbarea posibilitatilor de reprezentare a pieselor si ansamblurilor dupa alte metodologii decat cele din desenul clasic.Acest lucru este datorat in primul rand posibilitatilor ample de generare si editare a desenelor, parametrizarii bidirectionale, compatibilitatii ridicate cu echipamentele grafice specifice , deschiderea spre alte programe.Dezvoltarea remarcabila a ingineriei concurente in directia reducerii timpului de conceptie si de punere in fabricatie, a reducerii considerabile a preturilor de cost conduce la optimizarea proiectarii si fabricatiei de bunuri.
2. Rezolvarea problemei
Pentru a utiliza in mod eficient un modelator parametrizat trebuie sa se tina cont de intentia de design inainte de a modela. La realizarea intentiei de design contribuie o serie de factori cum ar fi :
- relatiile automate de schita - bazate pe modul cum este schitata geometria;
- ecuatiile - folosite pentru a lega dimensiunile algebric;
- relatiile adaugate - pe masura ce modelul este creat, furnizand o alta cale de a conecta elemente geometrice;
- dimensionarea - modul in care o schita este dimensionata are impact asupra intentiei de design

De exemplu, pentru cazul unui arbore in trepte precum cel din figura 1, sunt mai multe cai prin care o asemenea piesa poate fi construita.2.1. Abordarea
In care piesa se construieste bucata cu bucata, adaugand fiecare strat sau operatie pe stratul anterior ca in figura 2.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.