Gramatica limbii romane

Trimis la data: 2006-05-13
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 18
Nota: 8.11 / 10
Downloads: 20
Autor: Anonim
Dimensiune: 24kb
Voturi: 94
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Numeral este partea de vorbire care exprimă un număr sau ordinea obiectelor prin numărare. Numeral cardinal exprimă un număr.
Numeralele pot fi însoţite de cuvintele cel, cea, cei, cele care nu trebuie confundate cu forma scurtă a pronumelui demonstrativ. Ele sunt articole demonstrative.Numeralele exprimă cazurile Genitiv şi Dativ cu ajutorul cuvântului celor sau cu ajutorul prepoziţiilor ce pentru Genitiv şi la pentru Dativ.

Numeralul colectiv exprimă însoţirea a două sau mai multe obiecte. Poate fi folosit cu valoare substantivală şi cuvaloare adjectivală.

Numeralul fractinor exprimă ideea de parte ori fracţiune dintr-un întreg sau dintr-un grup unitar de obiecte se numeşte fracţionar. Are gen propriu, poate fi articulat, se declină cu substantivele.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.