Gratarul fermecat

Trimis la data: 2013-12-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 17
Nota: 8.43 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 27kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
S-a slobozit zvon in cetate ca la han portile se deschid odata cu venirea dumneavoastra si se inchid tirziu in noapte, cand or fi adormit toate vietatile pamantului prin cotloanele lor si cand n-o mai intra nimic: nici bautura, nici mancare si nici vorbe de duh sau cuvinte zambitoare pentru amuzamentul prietenilor..
Ne -am pastrat obicei sa intemeiem sfaturi si sa ne indeletnicim cu vinul cel mai ales si cu bucatele cele mai gustoase din tara romanesca in terasa asta binecuvantata de la han.

Apoi stiti bine cum se zice din batrani:
" cate bordeie, atatea obiceie " , iara sa stiti ca obiceiul nostr-i sfint. La han e o lume a sarbatorii si a luminii, atraditiilor si a gatelilor romanesti, a carei poveste v-o spunem in fiecare zi.
Alaturi de Domniile voastre la han sarbatorim in fiecare vara frumusetea si magia lucrurilor simple.

Descoperiti la han in asta vara, povesti noi despre o lume veche...
La han si vremile anului (anotimpurile) se opresc cateva clipe din horal or pentru a ne impartasi cate cava din povestile de demult.
Vara, o fata tanara si frumoasa, desculta si cu parul despletit ne-a adus Soarele si l-a lasat in Gradina ca sa ne pazeasca de rele.
A mai zis " sa nu-i facem capu` calendar " ca o sti el sa aiba grija de noi, dar c-o face cum vrea...

Doar un lucru sa se stie: la han toate merg dupa Soare
Astfel ca in Gradina si in Terasa, feriti de toropeala, ziua -i lungaaa...lunga ca mersul astrului pe bolta cereasca, iara timpul are multa rabdare.Divanul nostru-i slobod a va spune ca o zi de-a noastra incepe devreme cu " zoritul de ziua " si cu " s-a facut ziua ", cu povesti, cu petreceri, cu prieteni si voie buna si se incheie tarziu in noapte, dupa " urcusul Soarelui " si " cina buna ", cu amintiri frumoase...
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.