Gustave Courbet

Trimis la data: 2005-11-08
Materia: Arte plastice
Nivel: Facultate
Pagini: 1
Nota: 7.74 / 10
Downloads: 463
Autor: Maria Nistoran
Dimensiune: 4kb
Voturi: 25
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pictorul Gustave Courbet a început si a dominat miscarea Francezã cãtre realism. Criticii de artã si publicul erau obisnuiti cu picturile frumoase care puneau viata într-o luminã mai frumoasã decât era. Courbet, împotriva opozitiei, a portretrificat cu adevãrat oameni obisnuiti si locuri la fel de banale.
Gustave Courbet s-a nãscut pe data de 10 iunie 1819, într-o familie prosperã de fermieri din Ornans, Franta. A venit la Paris în 1841 dorind sã studieze dreptul, dar s-a decis în curând sã studieze pictura copia operele marilor artisti.

În 1844 autoportretul sãu, 'Courbet cu un Câine Negru', a fost acceptat de salon, o expozitie anualã de artã sponsorizatã de influenta Academie Regalã.
În 1848 revolutia din Franta a descoperit o revolutie în artã datoritã deschiderii oamenilor cãtre idei noi.

Opera de pânã atunci a lui Courbet a fost expusã cu succes în 1849. În acelasi an el si-a vizitat familia la tarã si a fãcut una din cele mai mari opere ale sale, 'Spãrgãtorul de Pietre', urmatã de 'Înmormântãri la Ornans’ în 1850. Amândouã tablourile erau diferite de picturile romantice ale zilei deoarece arãtau tãrani în împrejurãri realiste si nu ca oameni bogati în situatii somptuase.

În 1855 a terminat o pânzã uriasã, 'Studioul Artistului', si, când a fost refuzat de o importantã expozitie Courbet si-a prezentat singur opera, cu mândrie, lângã sala expozitiei.

Courbet a vizitat Germania în 1856 unde a fost bine primit de comunitatea artistilor. Pânã în anul 1850 a devenit liderul de neclintit al unei noi generatii Franceze realiste. A pictat tot felul de subiecte, incluzând admirabile portrete si nuduri senzuale dar, majoritatea dintre ele, scene de naturã. Seria sa de peisaje marine cu nori de furtunã în forme schimbãtoare a început în anul 1856 si a avut o mare influentã pentru pictorii impresionisti.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.