Harry Potter si piatra filozofala - fragment

Trimis la data: 2011-08-08
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 8.32 / 10
Downloads: 2322
Autor: Prisacaru raffaela
Dimensiune: 10kb
Voturi: 108
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Te tii deoparte pana vezi hotoaica , il sfatuise Baston. Nu e indicat sa fii atacat inainte de a intra in actiune.Cand marcase Angelina , Harry facuse o serie de lupinguri , pentru a-si manifesta bucuria. Acum , era iar la post , pandind hotoaica. La un moment dat i se paru ca vede o sclipire aurie , dar nu erau decat reflexele de la ceasurile gemenilor Weasley . Iar altadata , un balon-ghiulea veni glont spre el , dar Harry ii fenteaza pe gemenii Weasley si pe inaintasa Bell si se indreapta... Ah , nu-i chiar hotoaica?!?
Un murmur strabatu multimea si Pucey scapa balonul , mult prea atent la sclipirea aurie , care ii vajai pe la urechi.
O vazuse si Harry si plonja dupa ea , cu mult entuziasm. Cautatorul Viperinilor , Terence Higgs , o observase si el. Umar la umar , zburau amandoi spre hotoaica .Inaintasii se oprisera din joc , uitand parca pentru ce se aflau acolo si urmarind intrecerea .

Harry era mai rapid ca Higgs. Vazuse botul auriu , fluturand inaintea lor , baga viteza si...Bong ! Urlete furioase izbucnira din randurile Cercetasilor : Marcus Flint ii pusese o piedica , in mod intentionat , maturii lui Harry , care se dezechilibra si incepu sa se roteasca . Harry se prinse zdravan de ea , straduindu-se sa scape intreg.

-Fault ! strigau Cercetasii.
Furioasa , Madam Hooch il atentiona pe Flint si ordona o lovitura libera pentru Cercetasi . Dar , in toata aceasta confuzie , hotoaica disparuse , bineinteles .
Dedesubt , Dean Thomas urla din rasputeri :
-Da-l afara ! Cartonas rosu !
-Dean , nu suntem la fotbal , ii aminti Ron. Jucatorii de Vajthat nu pot fi dati afara . Si ce e aia , cartonas rosu ?

Dar Hagrid ii tinea partea lui Dean :
-Ar trebui sa se schimbe regulile . Flint ar fi putut sa-l doboare pe Harry de pe matura !
Lui Lee Jordan ii venea foarte greu sa fie impartial :
-Astfel , dupa acest fault josnic si dezgustator ...
-Jordan ! Sa nu se mai repete !
-Bine ,doamna , bine...Deci , Flint aproape ca l-a ucis pe Harry , drept care Spinnet primeste cateva puncte pentru Cercetasi si jocul continua.

Balonul este la Cercetasi...
Harry bloca un alt balon-ghiulea , care venise amenintator de aproape de capul sau . Din cauza socului , matura se inclina periculos si , pentru o clipa , Harry avu senzatia ca o sa cada . Stranse matura intre picioare si se prinse cu mainile de ea , cu toata puterea. Niciodata nu mai simtise ceva asemanator .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.