Hawaii - prezentare

Trimis la data: 2004-10-06
Materia: Geografie
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 9.33 / 10
Downloads: 19
Autor: Sabin claudiu
Dimensiune: 10kb
Voturi: 254
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Hawai este cel mai sudic stat al Statelor Unite. Statul Hawai este alcatuit din insule si alte cateva ostroave situate in apropierea centrului Pacificului de Nord. Statul este format din 8 insule principale si 124 ostroave, recife si bancuri de nisip. Honolulu este cel mai mare oras si totodata capitala statului Hawai.
Statul „Aloha”, cum a fost poreclit oficial Hawai devenind cel de-al 50 stat al Statelor Unite pe 21 august, 1959, ocupa o suprafata aproape in intregime de origine vulcanica. Mici arii situate deasupra nivelului marii sunt alcatuite din calcar derivate din recife de coral.

Aceste recife s-au format in perioada cand nivelul marii era mai sus decat acum. Diversitatea peisajelor din Hawai includ si munti care se ridica la 4000 m deasupra nivelului marii; plaje aurite inconjurate de palmieri; faleze magnifice si canioane; paduri dese si teritorii acoperite cu arbusti teposi.

Insulele Hawai au fost pentru prima data locuite de imigranti asiatici acum 1000 de ani, dar probabil au ramas necunoscute pana cand Capitanul James Cook a ajuns la insule in 1778. El le-a numit Insulele Sandwich in onoarea patronului, John Montagu, al patrulea conte de Sandwich. In 1796 regele Kamehameha I a unit insulele intr-un singur regat.

In 1893 monarhia s-a rasturnat si Hawai a devenit o republica in 1894, o posesie a Statelor Unite in 1898 si un teritoriu al Statelor Unite in 1900. In timpul celei de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea, Hawai si-a dezvoltat economia bazata pe cultivarea zaharului si, mai tarziu, a ananasului pentru export. Mii de imigranti, in mare parte asiatici, au venit sa lucreze pe plantatii. In secolul al XIX-lea numele „Hawai” a fost dat intregului arhipelag.

Locul statului Hawai in istoria lumii moderne a fost stabilit pe 7 decembrie, 1941, cand un atac aerian masiv japonez asupra flotei Statelor Unite de la Pearl Harbor si alte baze militare din Hawai, au grabit intrarea Statelor Unite in cel de-al doilea Razboi Mondial. Anii inaintea razboiului au fost marcati de dezvoltrea economiei, cu o mare expansiune asupra turismului.

Hawai este singurul stat unde oamenii sunt ceea ce sunt, in Hawai, grupuri minoritare. Este foarte putina discriminare rasiala, tinand cont ca nu lipeste. In cea mai mare parte, locuitorii traiesc intr-o societate care reprezinta un amestec unic intre rase, limbi, religii si culturi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.