Hermafroditismul si inversiunea sexuala

Trimis la data: 2015-11-13
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.81 / 10
Downloads: 0
Autor: biokorinna
Dimensiune: 830kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Hermafroditismul este destul de raspandit in natura, fiind intalnit la multe plante, la unele specii de melci, la multe specii de viermi si chiar si la unii pesti dar pe masura ce urcam pe scara evolutiei intalnim tot mai rar hermafroditismul, la pasari si la mamifere indivizii hermafroditi fiind extrem de rari si niciodata fertili si ca masculi si ca femele.
La cele mai multe specii hermafrodite exista mecanisme naturale care impiedica autofecundarea deoarece autofecundarea ar putea duce la anomalii genetice ca si consanguinizarea. Foarte putine specii prezinta caractere ambelor sexe in acelasi timp(hermafroditism simultan), majoritatea fiind fie protandrice(in prima partea vietii indivizii sunt masculi pentru ca mai tarziu sa se transforme in femele) fie protogine(in prima parte a vietii sunt femele iar apoi se transforma in masculi)

La vertebrate hermafroditismul se intalneste mai mult la pesti dar mai poate exista si la unele specii de soparle.
Exista 21 de specii de pesti la care intalnim indivizi hermafroditi, hermafroditismul putand fi simultan sau alternativ(inversiune sexuala). Nu exista nici-un motiv de ordin genetic sau fizic pentru care hermafroditismul nu ar putea sa fie prezent.

Hermafroditismul simultan la unele specii de pesti a fost fixat de evolutie datorita conditiilor din adancuri unde densitatea populatiei este foarte mica, fapt care ingreuneaza imperecherea si indivizii hermafroditi sunt avantajati in aceste conditii pentru ca nu exista limite in ceea ce priveste imprecherea, cum se intampla in cazul indivizilor dioici, unde este nevoie de doi indivizi de sex opus pentru o imperechere fecunda.

Acesti pesti se pot imperechea cu oricare individ din specia lor, lucru avantajos in conditiile in care indivizii se intalnesc rar cu semenii lor.Hermafroditismul simultan se intalneste la pestii din familiile Salmonidae si Serranidae.
La Seranidae nu exista heterozomi si probabil din aceasta cauza indivizii pot fi hermafroditi si fertili atat ca masculi cat si ca femele
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.