Hong Kong

Trimis la data: 2010-03-04
Materia: Geografie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 8.61 / 10
Downloads: 0
Autor: Alin Iordache
Dimensiune: 10kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In 1842 Marea Britanie a obtinut de la imparatul Chinei controlul unei insule pe nume Honk Kong, in scopul de a construi un port pentru navele lor de comert.In 1898 Marea Britanie a incheiat un tratat cu China prin care li s-a acordat concesionarea pe 99 de ani a insulei si a catorva zone din imprejurul lui.
De-a lungul anilor, pozitia geografica si legaturile comerciale au transformat Honk Kong-ul intr-o mare metropola. Orasul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial si financiar de prim rang in lume, avand o populatie de 5 900 000 locuitori.In 1994 a incetat dominatia engleza asupra orasului, Honk Kong-ul revenind Chinei.

Cu toate ca clima este foarte calda si umeda, turistul care se avntureaza pe strazile acestui oras va ramane impresionat de ritmul de viata alert al acestui oras, intalnind la tot pasul cladiri moderne si foarte inalte, aici aflandu-se cea mai inalta cladire din Asia.

Dar asta nu inseamna ca nu va vedea cladiri construite in stil traditional chinezesc, orasul pastrandu-si farmecul oriental. Acest oras reprezinta cum nu se poate mai bine spiritul intreprinzator al poporului chinez atunci cand nu este incorsetat de principii comuniste.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.