Hong Kong

Trimis la data: 2009-05-14
Materia: Geografie
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.75 / 10
Downloads: 1389
Autor: Irina P.
Dimensiune: 2934kb
Voturi: 46
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
În 1842 Marea Britanie a obtinut de la împãratul Chinei controlul unei insule pe nume Honk Kong, în scopul de a construi un port pentru navele lor de comert. În 1898 Marea Britanie a încheiat un tratat cu China prin care li s-a acordat concesionarea pe 99 de ani a insulei si a câtorva zone din împrejurul lui.
În 1842 Marea Britanie a obtinut de la împãratul Chinei controlul unei insule pe nume Honk Kong, în scopul de a construi un port pentru navele lor de comert.

În 1898 Marea Britanie a încheiat un tratat cu China prin care li s-a acordat concesionarea pe 99 de ani a insulei si a câtorva zone din împrejurul lui.

De-a lungul anilor, pozitia geograficã si legãturile comerciale au transformat Honk Kong-ul într-o mare metropolã. Orasul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial si financiar de prim rang în lume, având o populatie de 5 900 000 locuitori. În 1994 a încetat dominatia englezã asupra orasului, Honk Kong-ul revenind Chinei.

Cu toate cã clima este foarte caldã si umedã, turistul care se aventureazã pe strãzile acestui oras va rãmâne impresionat de ritmul de viatã alert al acestui oras, întâlnind la tot pasul clãdiri moderne si foarte înalte, aici aflându-se cea mai înaltã clãdire din Asia. Dar asta nu înseamnã cã nu va vedea clãdiri construite în stil traditional chinezesc, orasul pãstrându-si farmecul oriental.

Acest oras reprezintã cum nu se poate mai bine spiritul întreprinzãtor al poporului chinez atunci când nu este încorsetat de principii comuniste.

Ca o notã de inedit în acest oras se aflã aeroportul cu cel mai mare trafic din Asia, al cãror piste sunt efectiv construite pe mare. Traficul maritim este incredibuil de dens, apele golfului nefiind niciodatã lipsite de valuri, chiar dacã nu adie nici mãcar o boare de vânt.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.