Hotarari judecatoresti

Trimis la data: 2014-11-22 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Marina_C Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1. Spre deosebire de cererea de interventie voluntara principala , cererea de chemare in garantie : a) nu poate fi disjunsa de cererea de chemare in judecata ; b) nut re buie incuviintata in principiu ; c) trebuie facuta in conditiile de forma prevazute de lege pentru cererea de chemare in judecata .
2. Instanta de apel este indreptatita sa : a) anuleze apelul ca nemotivat : b) admita apelul si sa schimbe in tot sau in parte , hotarirea atacata ; c) respinga apelul ca nedovedit .

3. In cazul in care , la judecata in prima instanta , reclamantul renunta la dreptul subiectiv pretins : a) hotarirea nu este supusa apelului ; b) este necesar consimtamantul paritului numai daca s-a intrat in dezbaterea fondului ; c) instanta va dispune respingerea cererii de chemare in judecata ca nefondata .
4. Intervine nulitatea daca: a) minuta nu este semnata de procurer , desi a fost pronuntata intr-o materie in care participarea procurorului la judecata este obligatorie ; b) cererea de apel s-a depus direct la instanta de apel ; c) instanta a respins apelul desi intimatul nu era legal citat .

5. Tribunalele judeca in prima instanta : a) cererile referitoare la incuviintarea , nulitatea sau desfacerea adoptiilor ; b) toate cererile si procesele in materie comerciala ; c) cererea de inregistrare a unei fundatii in Registrul asociatiilor si fundatiilor .
6. In caz de conexare : a) trebuie sa existe o stransa legatura intre obiectul si cauza cererilor ; b) pricina se solutioneaza de instanta mai intai sesizata sau , dupa caz , de instanta mai mare in grad ; c) competenta materiala nu se stabileste prin adunarea valorii tuturor cererilor .

7. Potrivit legii ( art. 129 alin. 1 C. proc.civ. ) , partile sunt obligate : a) sa se prezinte personal la toate termenele de judecata ; b) sa isi exercite drepturile procedurale cubuna-credinta ; c) sa urmareasca desfasurarea si finalizarea procesului .
8. Instanta trebuie sa suspende judecata daca : a) dezlegarea pricinii atarna , in totul sau in parte , de existenta sau inexistenta unui drept ce formeaza obiectul altei judecati ; b) se iveste un conflict de competenta ; c) reclamantul nu si-a indeplinit obligatiile stabilite la primire cererii de chemare in judecata .

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.