IL Caragiale - dramaturg original

Trimis la data: 2013-12-10
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 49
Nota: 8.63 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 70kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Limba si literatura romana este o disciplina scolara complexa si dinamica ce presupune o instruire permanenta bazata pe fundamente teoretice si percepte practice. In sfera larga a acesteia, o importanta deosebita o are literatura romana deoarece ajuta elevii sa-si creeze un univers fictional si sa-si imbogateasca vocabularul, dar si sa-si gaseasca in personajele pe care le intalnesc modele sau antimodele.
Metodele de instruire si educatie a acestora trebuie sa fie cat mai eficiente si sa aiba la baza perfectionarea si modernizarea tehnicilor de lucru pentru a trezi interesul si pasiunea elevilor. Este important sa se formeze si consolideze deprinderea acestora cu opera literara prin lectura, exercitii de citire astfel incat elevii sa parcurga orice text cu voce tare sau in gand si sa poata intelege si reproduce continutul acestuia.

Pentru a se asigura cealalta cerinta si anume imbogatirea vocabularului elevilor este necesar ca acestia sa stapaneasca sensurile proprii si figurate ale cuvintelor, astfel incat fiecare lectie de literatura sa le ofere prilejul unei noi achizitii lexicale si sa-si poata preciza si nuanta vocabularul pe care il folosesc. Realizarea acestor cerinte obiective si subiective presupune din partea profesorului mentinerea la curent cu ceea ce este nou in specialitate, precum si o buna pregatire din punct de vedere metodic.

Astfel, lucrarea de fata isi propune sa schiteze o conceptie pertinenta asupra personalitatii lui I.L.Caragiale, nume celebru intre cei patru mari clasici ai literaturii romane, bazate pe interesul manifestat de critica literara, scotand in evidenta importanta pe care a avut-o autorul dramatic asupra literaturii romane. Alegerea acestei teme s-a bazat pe faptul ca autorul roman a cuprins in opera sa aspecte diverse ale existentei omului punandu-si geniul in viata si talentul in opera, sugerand zigzagurile vietii prin risipa de epitet verbal, egoismul epicureu cu infrangerile suferite ca si Oscar Wilde ( Serban Cioculescu).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.