Identificarea componentelor procesului comunicational

Trimis la data: 2011-08-31 Materia: Comunicare Nivel: Liceu Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 536
Autor: Ynu23 Dimensiune: 14kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.1Identificarea componentelor procesului communicational
Pentru a intelege mecanismul publicitatii,putemprivi intregul process al activitatii prin prisma schemei clasice a comunicarii: un emitator transmite un mesaj prin intermediul unui canal catre un receptor.Acest mesaj este formulat intrun cod si se gaseste intrun context communicational.

Emitatorul
-emitatorul este cel care transmite mesajul unui receptor;este initiatorul comunicarii,cel care transmite si elaboreaza mesajul.El allege mijlocul de comunicare si limbajul astfel incit receptorul sai inteleaga mesajul formulat.Societatea de telefonie SC. ORANGE.SA apeleaza la o agentie de publicitate pentru a oferi o campanile publicitara ,bineinteles contra cost.In acest caz ORANGE este firma anunciatoare care cere agentiei de publicitate crearea unui mesaj de informare asupra grupului tinta in vederea cumparari produsului.

Mesajul
-este forma fizica in care emitatorul codifica informatia,poate fi un ordin,o idee, un gind.Mesajul are ca obiectiv informarea,convingerea,impresionarea,obtinerea unei actiuni.El este partea finala elaborat de catre agentie la cererea societati ORANGE.

Receptorul
-este persoana,publicul, care primeste mesajul,dar ascultarea mesajului este la fel de importanta ca si transmiterea lui.Persoanele(grupurile)tinta ina cazul sc.ORANGEsa este reprezentat de toate persoanele care detin o parte financiara buna si doresc sa achizitioneze un telefon mobil.

Mijlocul de comunicare (Canalul)
-este drumul parcurs de mesaj dinspre emitator sau receptor; mijlocul prin care mesajulurmeaza sa ajunga la receptor:ziar;revista ;televiziune;radio;panou stradal;etc.
-acesta mai poate fi formal sau informal;formal cind urmeaza comunicarea ,informal cind comunicarea provine din interactiunile sociale,acesta poate inbraca forme cum ar fi:Idei;Opinii;Zvonuri;

Codificarea
-transformarea mesajului de catre sursa intrun mod care sa exprime simbolic ideea sau conceptual ce sa doreste sa ajunga la comparator;
Decodificarea
-interpretarea de catre receptor a simbolurilor transmise de sursa;
1.2Determinarea obiectivelor politicii promotionale ale companiei ORANGE
Obiectivele promotionale sint stabilite in functie de obiectivele de marketing ale companiei,precum si in functie de grupurile tinta urmarite.

Obiectivele activitati promotionale se impart in mai multe parti:
-influentarea cererii pentru produsul ce urmeaza sa fie promovat,influenta ce poate duce la:
-cresterea consumului in conditiile pastrari pretului la acelasi nivel;
-reducerea atitudini negative pe care consumatorul o dezvolta datorita cresteri preturilor;
-informarea distribuitorilor si agentilor de vinzare ;scopul este nu atit sa determine consumatorii sa caute un produs ci mai ales sa stimuleze agentii de vinzare sa caute citi mai multi clienti;

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.