Identitatea unei biblioteci pentru copii

Trimis la data: 2014-01-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 74
Nota: 7.05 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 81kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Scopul lucrarii este de a face sa patrunda cartea in mediile sau uneori in familiile care nu sunt in contact cu lumea cartilor, incercarea de a contribui la elaborarea unei politici durabile in jurul cartii, pentru promovarea ei, si, nu in ultimul rand, de a descoperi metode noi de imprietenire cu cartea sau non-cartea. Pentru ca un copil sa devina un cititor trebuie sa tinem seama nu doar de dimensiunile sale cognitive, ci si de imaginatia sa, de gandurile sale si de dezvoltarea sa afectiva.
Ar trebui sa existe institutii care sa ii ajute pe tineri in dobandirea microcompetentelor, suscitandu-le o dinamica care sa ii incite sa termine de citit o carte, apoi sa se lanseze catre o alta, ca in final acestia sa devina cititori adevarati. Lucrarea urmareste sa schiteze unele idei de activitati prin care copilul sau adolescentul trece progresiv de la descoperirea cartii ca obiect (coperta, colectii, punerea in pagina, ilustratii etc.) la lectura acesteia.

Am considerat biblioteca pentru copii ca o prezenta, o prezenta in raport cu copilul, cu familia acestuia si cu viata sociala in general.
Aspectele care ne-au interesat au fost, cu precadere, cele care impun o biblioteca ca individualitate in constiinta cititorului - copil, de la arhitectura la colectie, de la mobilier la animatie culturala.
Ca o contributie originala a lucrarii ar putea fi mentionata incercarea de a crea o identitate vizuala a unei biblioteci ceea ce la noi nu reprezinta un punct forte in promovarea unei astfel de institutii, comparativ cu bibliotecile europene care apeleaza la specialisti pentru a atrage cat mai multi utilizatori.

Scopul institutiei sau al produsului trebuie reprezentat prin imaginea creata, iar aceasta imagine se va reflecta asupra activitatii institutiei si imaginii redate in exterior.Pasii pe care i-am urmat in crearea identitatii vizuale a bibliotecii au fost: crearea logotipului; personalizarea documentelor (antet, plicuri, brosuri, fax, catalog, legitimatii); carti de vizita bazate pe logotipul deja creat; realizarea unei pagini de web; crearea de materiale promotionale: pixuri, pliante, fluturasi, afise, baloane, calendar, blocnotes, stegulete, insigne, banner; crearea unui CD de prezentare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.