Iedul cu trei capre

Trimis la data: 2014-10-12
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 9.82 / 10
Downloads: 0
Autor: sorinbologa
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Nu departe de casa caprei cu trei iezi isi avea casa un ied cu trei capre. Era un ied ca toti iezii. Numai ca in loc de o capra avea trei: o capra- mama, o capra- matusa si o capra bunica si iedul o ducea foarte bine ca nu ii trebuia nimic.
Dimineata incepea sa porunceasca ca, capra-mama sa-l imbrace si aceasta ii se apleca sa-i caute hainele si incaltarile. Iedul isi arunca hainele unde nimerea.
Cand se vedea imbracat, iedul poruncea la matusa- capra sa-l ospateze; matusa- capra se repezea la bucatarie si ii aducea iedului de mancare.
Zburda iedul toata ziua pe afara, iar seara cand se intorcea acasa se intindea pe pat si poruncea ca, capra-bunica sa-l adoarme si aceasta se pornea sa-i cante si sa-l legene.

Intr-o seara, batu in poarta vecina capra cu trei iezi si le ceru ajutor ca ar vrea sa pregateasca un ospat pentru iedul cel mare pregatirea bucatelor.A doua zi, cele trei capre au plecat la vecina lor capra cu trei iezi.Mai tarziu iedul s-a trezit si a cerut capra - mama sa-l imbrace si nimeni nu a venit sa-l imbrace si iedul a urlat.
Vulpea tocmai trecea pe acolo si auzind urletele iedului i-a cerut hainele iedului sa-l imbrace. Vulpea le-a prins, le-a varat intr-un sac si a fugit cu ele sa le vanda la targ.

Iedul multe lacrimi grele varsa. Dar tot plangand si vaicarindu-se il apuca foamea striga la matusa-capra sa-l ospateaze; nimeni nu l-a ospatat, matusa -capra era plecata.
Iedul a inceput sa se tavaleasca si sa urle. Trecu pe acolo ursul care il intreba unde e mancarea, iedul ii spuse, ursul intra in bucatarie si infuleca, apoi pleca fara sa-i mai pese de ied.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.