Imaginea unui grup din perspectivele altui grup

Trimis la data: 2013-01-31
Materia: Publicitate-PR
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 8.89 / 10
Downloads: 0
Autor: stoe
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Orice om, in decursul existentei sale ajunge sa fie spectator, fie ca e vorba de un spectacol de teatru sau un concert in aer liber. Fiecare dintre noi merge la un spectacol cu gandul de a se intoarce cu "ceva", un sentiment, o stare, sau cel putin cu uimirea si mandria ca a asistat la ceva deosebit. Procesul acesta este foarte simplu, omul de rand isi cumpara un bilet, merge la spectacol iar din momentul in care acesta incepe, cetateanul de rand se transforma in spectator, intrand practic in lumea spectacolului.
La final de cele mai multe ori aplauda daca i-a placut si se intoarce acasa incarcat de emotia si energia transmisa in timpul spectacolului. Insa cei mai multi dintre noi privesc spectacolul ca fiind compus doar din artist si de show-ul de lumini, sunet sau artificii , fara a se gandi macar o secunda la cei ce au contribuit la buna desfasurare a spectacolului. Astfel audienta vede doar 2-3 ore de munca la un spectacol, in care singurul care "munceste" este artistul.
In lucrarea de fata doresc sa cercetez modul in care spectatorii ii privesc pe cei "din spatele scenei" si sa si aflu daca si-au pus vreodata intrebarea cum se transforma trei camioane mari intr-un spectacol de neuitat.

Voi incepe cu o prezentare a ceea ce inseamna "munca la scena", iar cadrul de studiu va cuprinde manifestarile desfasurate cu ocazia zilelor Craiovei in perioada 23-26 octombrie 2009. Avand in vedere ca invitatul principal al acestei editii a fost marele artist american Michael Bolton, Primaria a angajat o societate specializata in concerte in aer liber care sa ii puna la dispozitie artistului toate elementele necesare bunei desfasurari a spectacolului, precizate de astfel in contract intr-o anexa de 34 de pagini. Neexistand in tara o societate care sa dispuna de toate echipamentele necesare, firma care a castigat licitatia a cerut sprijinul altor firme din domeniu atat din tara cat si din strainatate.

Astfel in cele din urma, pentru acest eveniment au pus umarul nu mai putin de 15 societati si a fost nevoie pentru montarea scenei de nu mai putin de 20 de oameni si aproximativ 80 de ore de munca la care s-a mai adaugat si staff-ul personal al artistului compus din inca 8 persoane. Din diverse motive, nu cantaretul american a incheiat seara ci formatia Voltaj. Astfel ca s-au primit indicatii ca dupa finalizarea recitalului Michael Bolton, sa se stranga intreg echipamentul acestuia (care era transportat intr-un camion plin) si sa se monteze echipamentul personal al celor de la Voltaj.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.