Imbunatatirea controlului calitatii la SC Avioane Craiova SA

Trimis la data: 2010-09-22
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 5.25 / 10
Downloads: 1
Autor: Maria Tenea
Dimensiune: 15kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In cadrul Organizatiei Avioane Craiova SA se urmaresc in permanenta planificarea si imbuntatirea proceselor de monitorizare, masurare, analiza si implemetare necesare pentru:
-a demonstra confomitatea produsului;
-a asigura conformitatea sistemului de management al calitatii;
-a imbunatatii continuu eficacitatea sistemului de management al calitatii.
1.2. Monitorizarea si masurarea.Satisfactia clientului.Organizatia Avioane Craiova SA monitorizeaza informatiile referitoare la perceptia clientului asupra satisfacerii cerintelor sale, ca urmare din modalitatile de masurare a performantei sistemului de management al calitatii.

Metodele utilizate pentru colectarea datelor includ:
-comunicarea directa cu clientul;
-chestionarea clientilor privitor la gradul de satisfactie al acestora;
-analiza reclamatiilor si sesizarilor de la clienti;
-analiza informatiilor referitoare la concurenta;
-analiza cotelor de piata.

In cadrul analizei efectuate de manager este prezentata de compartimentul Marketing, un raport referitor la analiza datelor referitoare la satisfactia clientilor si sunt stabilite masurile corespunzatoare pentru cresterea satisfactiei clientilor.

Documente aplicabile:QM-Manualul Calitatii.PO3003-Monitorizarea satisfactiei clientului.PO5103-Analiza efectuata de management.
Audit intern.In cadrul organizatiei Avioane Craiova SA sunt efectuate audituri interne ale calitatii, in conformitate cu programul anual, pentru a determina daca sistemul de management al calitatii:
AZ este conform cu modalitatea de planificare, referitoare la cerintele standardului SR EN ISO 9001: 2001 si sunt cerintele sistemului de management al calitatii stabilit de catre organizatie.
AZ este efectiv implementat si mentinut eficace.

La stabilirea programului de audit se au in vedere modificarile importante in organizare si politica intr-un anumit domeniu, care pot influenta sistemul de management al calitatii, starea si importanta proceselor si zonelor care trebuie audiate, rezultatele auditurilor anterioare precum si cerintele contractuale si /sau de reglementare.

Procesul de audit intern stabilit in cadrul organizatiei implica urmatoarele:planificarea auditurilor interne in functie de starea si importanta proceselor si zonelor care trebuie auditate, precum si rezultatele auditurilor anterioare, astfel incat pe parcursul unui an sa fie examinat intreg sistemul de management al calitatii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.