Imobilizari necorporale

Trimis la data: 2014-10-06 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Cristina_P Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cuprind toate cheltuielile efectuate pentru achizitionarea drepturilor de exploatare ale unui bun (in cazul concesiunilor). Pentru un brevet, pt o licenta sau pt o marca de fabricare precum si pt alte drepturi similare de propritate industriala si intelectuala.
Aceste cheltuieli vor fi amortizate pe toata durata cat intreprinderea a achizitionat dreptul de utilizare pt aceste imobilizari.
Fondul comercial reprezinta acele cheltuieli care sunt efectuate pentru dezvoltarea si mentinerea potentialului de activitate al unui agent economic, cum ar fi:
-clientela

Fondul comercial creaza de o intreprindere nu se contabilizeaza in timpul activitatii ei , ci numai cu ocazia determinarii pretului de vanzare al intreprinderii respective.
1.B.Imobilizari corporale denumite si active fixe tangibile. Cuprind bunurile materiale de folosinta indelungata in activitatea unei intreprinderi.
In cadrul imobilizarii corporale intra:

-terenurile si amenajarile de terenuri
-mijloace fixe: cladiri, constructii speciale, masini, utilaje si instalatii (echipamente tehnologice), mobilier si aparatura birotica, animale si plantatii.
Observatii:
In conformitate cu legislatia din tara noastra sunt considerate mijloace fixe obiectul singular sau complex de obiecte utilizat ca atare ce indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

-are o valoare mai mare decat limita stabilita de lege
-si o durata normala de utilizare mai mare de un an
In cazul in care bunurile materiale procurate sau create de intreprinderi nu sunt terminate ele sunt incluse in categoria imobilizatorilor in curs.
Imobilizarile corporale isi pierd din valoare ca urmare a augurii fizici si morali.
Constatarea pierderii de valoare suferita de imobilizarile corporale, cu exceptia terenurilor si includerea ei in costuri poarta denumirea de amortizare.

1.C. Imobilizarile financiare denumite si investitii financiare pe termen lung cuprind valorile financiare investite de intreprindere in patrimoniul altor societati sub forma:
1.Titlurilor de participare
2.Titlurilor imobilizate de activitatii de portofoliu
3.Precum si alte creante imobilizate

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.