Impactul asupra mediului datorat investitiei

Trimis la data: 2015-08-21 Materia: Geografie Nivel: Facultate Pagini: 78 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Roxana_E Dimensiune: 113kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Prezentul studiu are drept scop evaluarea globala a impactului asupra mediului datorat investitiei "Canalizare menajera si statie de epurare Vinga - judetul Arad" in scopul obtinerii acordului de mediu.
Lucrarea are la baza documentatia pusa la dispozitie de beneficiar i�smemoriu tehnic pentru obtinerea acordului de mediu - documentatie intocmita de proiectant), pentru a carei corectitudine, acesta este direct raspunzator, precum si date din literatura de specialitate privind impactul asupra mediului, datorat unor obiective similare celui studiat.

In cadrul investitiei "Extindere Uzina de Apa Vinga" aflata in stadiul de executie s-a avut in vedere extinderea alimentarii cu apa a localitatii astfel incat necesarul de apa a fost calculat pentru zone cu gospodarii avand instalatii interioare de apa si canalizare (conform avizului de gospodarire a apelor nr. B-109 din 19.12.1994).
Prin introducerea apei potabile curente in gospodarii, debitul de ape uzate menajere va cunoaste un salt cantitativ de circa 5 - 6 ori, ceea ce in lipsa unui sistem adecvat de colectare, evacuare si epurare a acestor ape, va genera impurificarea solului, subsolului si aerului cu noxe provenite din aceste ape sau prin descompunerea substantelor organice continute de aceste ape.

Astfel pot aparea epidemii de boli infectioase precum si zone insalubre, ceea ce ar degrada mediul de viata al locuitorilor acestei localitati. De asemenea doar colectarea si evacuarea centralizata a acestor ape in emisar, Valea Ardelenilor, ar contribui la marirea continutului de poluanti al acestui curs de ape peste limitele admise.
Din acest motiv este necesara executia unui sistem centralizat de canalizare a apelor uzate menajere, care sa colecteze apele uzate provenite de la gospodariile individuale si de la agentii economici din localitate.

De asemenea inainte de deversarea acestor ape in Valea Ardelenilor, este obligatorie epurarea lor intr-o statie de epurare parte componenta a sistemului de canalizare, care sa reduca continutul de poluanti (resturi menajere plutitoare, nisip, grasimi si produse petroliere, materii in suspensie si dizolvate, CBO5A� etc.) in limitele admise de normativele si standardele in vigoare, in scopul pastrarii echilibrului ecologic al emisarului. Namolul rezultat este prelucrat prin tehnologii moderne, rezultand un produs care poate fi folosit in agricultura sau depozitat fara sa provoace poluarea mediului inconjurator. Punerea in functie a acestui obiectiv atrage dupa sine crearea de 4 locuri de munca.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.